Διεθνής Τύπος: Ο Σούνακ αντιμέτωπος με εξέγερση για το νομοσχέδιο «Ρουάντα»

Διεθνής Τύπος: Ο Σούνακ αντιμέτωπος με εξέγερση για το νομοσχέδιο «Ρουάντα»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Προσπάθεια Μακρόν για μια νέα πενταετή θητεία». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, ο Γάλλος πρόεδρος επέδειξε τη θέλησή του να υπερασπιστεί μια «ισχυρή και δίκαιη Γαλλία». Επαίνεσε την «κοινή λογική», την τόλμη, την αποτελεσματικότητα και τη δράση, αναφέρει η εφημερίδα.
Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στη γερμανική βιομηχανία, ο φόβος της υποβάθμισης τροφοδοτεί την άνοδο της ακροδεξιάς». Η ακροδεξιά βρίσκει τώρα πρόσφορο έδαφος μεταξύ ορισμένων εργαζομένων στον βιομηχανικό τομέα στα δυτικά της Γερμανίας.. Στη Liberation διαβάζουμε: «Παλαιά Γαλλία». «Πολιτικός επανεξοπλισμός», «κοινή λογική»… Ο Γάλλος πρόεδρος διοργάνωσε μεγάλη συνέντευξη Τύπου, ελπίζοντας να ανανεώσει την πενταετή θητεία του. Μια ομιλία επικεντρωμένη στην τάξη και την ηθική.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για το ενδεχόμενο μιας «παγωμένης σύγκρουσης» με τη Ρωσία. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε για ενδεχόμενο αδιέξοδο στον αμυντικό πόλεμο της χώρας του εναντίον της Ρωσίας. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Μια ζωή για τη Χέρτα». Ο Κάι Μπέρνσταϊν, Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Χέρτα από τον Ιούνιο του 2022, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 43 ετών.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Διακυβεύεται η ομοσπονδιακή νομοθεσία στην υπόθεση των τελών αλιείας πριν την εξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο». Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει την Τετάρτη δύο από τις πιο σημαντικές υποθέσεις της τρέχουσας θητείας του, ακούγοντας επιχειρήματα σε μια διαφωνία που θα μπορούσε να περιορίσει τη ρυθμιστική αρχή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ,σημειώνει.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Τα κέρδη της Goldman αυξάνονται κατά 51% από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και πλούτου». Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 51%, χάρη στα καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και πλούτου.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Μετά την Άιοβα, ο Τραμπ στοχεύει στο Νιου Χαμσάιρ». Η επιτυχία στις εσωκομματικές εκλογές της Άιοβα ήταν τεράστιες για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά η Χέιλι αντέχει ακόμα για τις πρώτες προκριματικές.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Σούνακ αντιμετωπίζει εξέγερση για το νομοσχέδιο της Ρουάντα καθώς δύο ανώτεροι Τόρις παραιτούνται». Οι αντιπρόεδροι του Συντηρητικού Κόμματος παραιτήθηκαν, αφού ψήφισαν υπέρ της σκληρής τροπολογίας, αλλά ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την «καταιγίδα».
Στη Daily Telegraph διαβάζουμε: «Εξήντα Τόρις στρέφονται εναντίον του Σούνακ για την υπόθεση της Ρουάντα». Ο Βρετανός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ηγεσία του μέχρι σήμερα.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Κυκλώνας Τραμπ, νίκη ρεκόρ στην Άιοβα». Με μια άτυπη εκστρατεία, χωρίς χειραψίες και συζητήσεις, ο Τραμπ κέρδισε στην Άιοβα, με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις να έρχεται δεύτερος. 

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο Τραμπ συνέτριψε τους αντιπάλους του στην αρχή των προκριματικών εκλογών». Ο Ντόναλντ Τραμπ πέτυχε συντριπτική νίκη στην Άιοβα, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Εκλογικό πατατράκ αλά 1997 για τους Συντηρητικούς – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σούνακ: «Οι επιθέσεις των Χούθι δεν θα μείνουν ατιμώρητες»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter