Διεθνής Τύπος: «Παραφωνίες» στο ΝΑΤΟ για τα τανκ στην Ουκρανία – Παραίτηση Στέρτζον στη Σκωτία

Διεθνής Τύπος: «Παραφωνίες» στο ΝΑΤΟ για τα τανκ στην Ουκρανία – Παραίτηση Στέρτζον στη Σκωτία

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Μόνο η Πορτογαλία συνεισφέρει στον Συνασπισμό Panzer του Βερολίνου για το Κίεβο». Ο υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους αναφέρει ότι θα παρασχεθεί μισό τάγμα με Leopard 2A6. Ακύρωση από Δανία. Στη Süddeutsche Zeitung  διαβάζουμε: «Το ΝΑΤΟ ζητά ταχύτερες παραδόσεις όπλων». Ο Γενικός Γραμματέας Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι ο χρόνος είναι σημαντικός. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Πιστόριους είναι απογοητευμένος από τη δέσμευση άλλων χωρών στην Ουκρανία. Η Φινλανδία προσπαθεί να ενταχθεί γρήγορα στη συμμαχία. Τέλος, η Die Welt: «Η Ουκρανία στερείται πυρομαχικών – και η Δύση δεν μπορεί να βοηθήσει». Οι νέες παραγγελίες έχουν καθυστερήσει εδώ και χρόνια. Τα ρωσικά εργοστάσια λειτουργούν ολοταχώς.

Στη Βρετανία, ο αγγλικός Τύπος προσπαθεί να ερμηνεύσει κατά το δοκούν την παραίτηση της πρώτης υπουργού της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον. Οι Times γράφουν: «Μεγάλη ώθηση του ενωτισμού καθώς η Στέρτζον παραιτείται». Η συναισθηματικά φορτισμένη ηγέτιδα του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού κόμματος (SNP) λέει ότι δεν έχει την ενέργεια να αγωνιστεί για την ανεξαρτησία των Σκωτσέζων. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η Στέρτζον παραιτείται επικαλούμενη τη βαρβαρότητα της πολιτικής». Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά, ρίχνοντας το SNP σε μεγάλη αβεβαιότητα για την αντικατάστασή της. Στον Independent διαβάζουμε: «Στην έξοδο η δακρυσμένη Νίκολα… είναι το βάρβαρο τέλος της σκωτσέζικης ανεξαρτησίας;». Η παραίτηση της πρώτης υπουργού έχει ρίξει βαριά σκιά στην υπόθεση της ανεξαρτησίας, εκτιμά η εφημερίδα. Τέλος, η Daily Telegraph: «H Στέρτζον πέφτει από την υπόθεση με την τρανς». Το SNP αναμένεται να απορρίψει τη νομοθεσία για την ταυτότητα φύλου καθώς τα όνειρα της σκωτσέζικης ανεξαρτησίας της πρώτης υπουργού βρίσκουν άδοξο τέλος.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Τα αρπακτικά παιδιών κάνουν το Tik Tok τον εφιάλτη κάθε γονιού». Οι αξιωματούχοι της έννομης τάξης λένε ότι η πλατφόρμα έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη ζώνη για τα παιδιά, που μπορούν να πέσουν θύματα αποπλάνησης. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι ΗΠΑ προβάλλει αύξηση κατά $19 τρις στο χρέος της μέχρι το 2033». Οι λόγοι προέρχονται και από τα δύο κόμματα: επιτόκια, προνόμια συνταξιούχων, η φροντίδα των βετεράνων και ο στρατός αυξάνουν το “λογαριασμό”. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι αμερικανικές πωλήσεις λιανικής αυξάνονται στο τελευταίο σημάδι ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν ψηλά». Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία “υπερθερμαίνεται”.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μπερλουσκόνι: τώρα οι εισαγγελείς στη σέντρα». Ο καβαλιέρε επιτίθεται στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και ζητά να δημιουργηθεί επιτροπή για να ερευνήσει την “πολιτική εκμετάλλευση της δικαστικής εξουσίας”. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μπερλουσκόνι: “Έντεκα χρόνια λάσπη”». Επίθεση από τον καβαλιέρε για την υπόθεση με την ανήλικη Ρούμπι, για την οποία βρέθηκε αθώος της κατηγορίας ότι συνευρέθηκε μαζί της στα διαβόητα bunga-bunga πάρτι. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Νέα απαλλαγή για τον Μπερλουσκόνι». Η απόφαση για το Ρούμπι-gate απαλλάσσει τον καβαλιέρε, που λέει ότι εδώ και έντεκα χρόνια διασύρεται αδίκως. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ρούμπι-Gate, επίθεση από Μπερλουσκόνι». Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες, αποφάνθηκε το δικαστήριο στο Μιλάνο, ενώ η κόρη του καβαλιέρε, Μαρίνα, λέει ότι η νίκη ήρθε με υψηλό κόστος.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «To γούστο ξαναβρέθηκε στις διαδηλώσεις». Δημοφιλές στους Γάλλους, το κοινωνικό κίνημα κόντρα στο σχέδιο του Μακρόν αναδεικνύεται σε μια δημοκρατική ανάσα. Σήμερα, Πέμπτη 16/2, λαμβάνει χώρα μια καινούρια κινητοοποίηση. Στη Libération διαβάζουμε: «Μικρές συντάξεις: 1.200 ευρώ δέλεαρ». Παραπλανημένοι από την κυβέρνηση, οι Γάλλοι πίστευαν στη θέσπιση κατώτατης σύνταξης για όλους. O υπουργός Εργασίας, Ολιβιέ Ντουσόπ, παραδέχθηκε την Τετάρτη ότι το μέτρο θα αφορά μόλις 40.000 πολίτες. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Έρευνα για τους μισθοφόρους της παραπληροφόρησης». Η εφημερίδα και η συλλογικότητα Forbidden Stories έκαναν έρευνα για τις εταιρείες που ειδικεύονται στη χειραγώγηση της γνώμης και στις παραποιημένες ειδήσεις. Η Team Jorge, της οποίας την ύπαρξη έφερε στο φως η εφημερίδα, προσφέρει στους πελάτες της ένα οπλοστάσιο από παράνομες υπηρεσίες. Τέλος, η Le Figaro: «Συντάξεις: Ο Μακρόν ανησυχεί με την αταξία στη Συνέλευση». Με αφορμή την κλήση σε κινητοποίηση αυτή την Πέμπτη, η σύγχυση βασιλεύει στο παλάτι Μπουρμπόν. Η Λεπέν έχει καταθέσει μια πρόταση ανακοπής, στην οποία οι βουλευτές της εκφράζουν την αποδοκιμασία τους για το κείμενο της μεταρρύθμισης.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «To NATO δημιουργεί μια μονάδα για να αποτρέψει τα σαμποτάζ στις μεγάλες υποδομές». Η συμμαχία είναι σε επιφυλακή στις επικοινωνίες της για να αποτρέψει πιθανές επιθέσεις. Και η El Mundo: «Σεισμός στο ποδόσφαιρο με 33 σελίδες της Μπάρτσα για το “νούμερο 2” της ομοσπονδίας διαιτησίας». Η El Mundo έχει πρόσβαση στα τιμολόγια 1,6 εκατομμυρίων που πλήρωσε ο σύλλογος από το 2016 έως το 2018 στον Ενρίκεθ Νεγκρέιρα. Ο Μπαρτομέου, πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, βεβαιώνει ότι τα πρώτα τιμολόγια για τη διαιτησία χρονολογούνται από το 2001 .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter