Διεθνής Τύπος: Πολιτικό παιχνίδι στην Γερμανία για το μεταναστευτικό

Διεθνής Τύπος: Πολιτικό παιχνίδι στην Γερμανία για το μεταναστευτικό

Στην Γερμανία η εφημερίδα Die Welt κυκλοφορεί με κύριο θέμα για το πολιτικό παιχνίδι στην χώρα για το μεταναστευτικό υπό τον τίτλο «Το FDP κατηγορεί τους Πράσινους ότι μπλοκάρουν την μεταρρύθμιση ασύλου». Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Το σημείο τριβής είναι η νομοθεσία για την αντιμετώπιση κρίσεων, που επιτρέπει ειδικούς κανονισμούς σε συνθήκες έντασης του μεταναστευτικού. Ως αποτέλεσμα το όλο ευρωπαϊκό πρότζεκτ καταρρέει». Στο άλλο μεγάλο θέμα της η εφημερίδα ασχολείται με την κατάσταση των εξαγωγών υπό τον τίτλο «Ανησυχία για την οικονομία από την κατάρρευση των εξαγωγών». Στο κείμενο αναφέρει: «Σύμφωνα με έρευνα της Ifo, οι προοπτικές των εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι τόσο κακές όσο ελάχιστες φορές στο παρελθόν».

Στην Rundshau διαβάζουμε στον τίτλο του κύριου θέματος της «Η υπουργός Φέζερ σχεδιάζει επιπλέον ελέγχους στα σύνορα» και στον υπότιτλο: «Τα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχία θα επιτηρούνται πιο στενά. Η ομοσπονδιακή αστυνομία συλλαμβάνει υπόπτους ως διακινητές μετά από επιδρομές σε πέντε χώρες».

Στην Ιταλία η Corriere della Sera έχει βασικό τίτλο: «Μελόνι- Μακρόν: ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για τους μετανάστες» ενώ η Il Tempo κυκλοφόρησε με τίτλο: «Η γερμανική υποκρισία για τις ΜΚΟ»

Στην Μεγάλη Βρετανία το κύριο θέμα του Guardian έχει τίτλο «Μια «φεμινιστική προσέγγιση» για τον καρκίνο θα μπορούσε να σώσει 800.000 ζωές γυναικών τον χρόνο». Στο ρεπορτάζ αναφέρει πως: «Ειδικοί σε θέματα υγείας κάνουν έκκληση για μια «φεμινιστική προσέγγιση» στο θέμα του καρκίνου για να εξαλειφθούν οι ανισότητες που παγκοσμίως κοστίζουν την ζωή σε περίπου 800.000 γυναίκες, στις οποίες δεν προσφέρεται η βέλτιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Στις ΗΠΑ η Wall Street Journal κυκλοφορεί με κύριο θέμα την προσφυγή της επιτροπής Ανταγωνισμού των ΗΠΑ εναντίον της Amazon για μονοπώλιο υπό τον τίτλο: «Η Amazon κατηγορείται για μονοπώλιο», ενώ σαν δεύτερο θέμα έχει την παρουσία του αμερικανού προέδρου σε απεργιακή κινητοποίηση με τίτλο: «Ο Μπάιντεν μπαίνει στην γραμμή της πικετοφορίας των απεργών εργατών της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter