Διεθνής Τύπος: Πολυεθνική συμμαχία στην Ερυθρά Θάλασσα για την προστασία των πλοίων

Διεθνής Τύπος: Πολυεθνική συμμαχία στην Ερυθρά Θάλασσα για την προστασία των πλοίων

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Πεντάγωνο και σύμμαχοι δημιουργούν δύναμη για να προστατέψουν την ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα». Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι μια πολυεθνική στρατιωτική δύναμη θα προστατεύουν τα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Νετανιάχου υπόσχεται τη συνέχιση των μαχών, παρά την κριτική». Αλλάζοντας τον τόνο, βρετανοί και γερμανοί αξιωματούχοι καλούν για κατάπαυση. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Επιδρομές στην Ερυθρά Θάλασσα». Η ΒΡ σταματά τις μεταφορές από το Σουέζ. Τέλος η Washington Post: «Το Βατικανό χαλαρώνει τη ΛΟΑΤΚΙ στάση του». Ο Πάπας ευλογεί τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά όχι το γάμο τους.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η κυβέρνηση θέλει να εμμείνει στις αποφάσεις για τον προϋπολογισμό παρά την κριτική». «Επώδυνες περικοπές»: Διαμαρτυρία για την απώλεια αγροτικών ενισχύσεων. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Οι ΗΠΑ προέτρεψαν το Ισραήλ να αλλάξει πορεία». Στο Τελ Αβίβ, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν θέλει να πείσει τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να τερματίσει σύντομα την εντατική χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Τέλος, η Die Welt: «Οι ΗΠΑ εξετάζουν αποστολή προστασίας στην Ερυθρά Θάλασσα». Οι ένοπλες πολιτοφυλακές της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν μπλοκάρουν μερικές από τις πιο σημαντικές ναυτιλιακές διαδρομές στον κόσμο, αναφέρει η εφημερίδα. 

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Το Ισραήλ θέλει να αναπαράγει το Γκουαντάναμο». Απειλές, βασανιστήρια, ταπεινώσεις. Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν μαρτυρούν μια εικόνα φριχτή για τις ισραηλινές φυλακές. Στη Libération διαβάζουμε: «Παγκόσμιο εμπόριο: Μπλε φόβος στην Ερυθρά Θάλασσα». Μετά τις 7 Οκτωβρίου οι αντάρτες Χούτι στοχεύουν πλοία στη θαλάσσια οδό. Οι επιθέσεις αυτές έχουν αναγκάσει γίγαντες της μεταφοράς να ανακρούσουν πρύμναν. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Μεταναστευτικός νόμος: η κυβέρνηση σκοινοβατεί». Η μικτή επιτροπή εξετάζει το νομοσχέδιο του Μακρόν. Σε περίπτωση έγκρισης, θα έχει ξεπεραστεί ένας μεγάλος σκόπελος για την τελική υιοθέτησή του. Τέλος, η Le Figaro: «Το Ισραήλ υπό πίεση από τους συμμάχους για μια εκεχειρία στη Γάζα». Ο επικεφαλής του Πενταγώνου ήταν τη Δευτέρα στο Ισραήλ για να ζητήσει να μειωθεί η ένταση των πληγμάτων στη Γάζα. Οι Ευρωπαίοι και οι γειτονικές αραβικές χώρες απαιτούν μια διαρκή εκεχειρία.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ξεχάστε τους ελέφαντες – οι χιμπατζήδες έχουν ακόμα καλύτερη μνήμη». Τα συμπαθή πιθηκοειδή μπορούν να ανακαλέσουν μνήμες από παλιά, σύμφωνα με επιστήμονες. Ο Guardian έχει τίτλο: «Το παιχνίδι της υπομονής». Η Γάζα ετοιμάζεται καθώς το Ισραήλ προτρέπεται να αλλάξει τακτική. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο Σούνακ καλεί για εκεχειρία στη Γάζα: ‘Έχουν πεθάνει πάρα πολλοί άμαχοι’». Ο βρετανός πρωθυπουργός πιέζει τον Νετανιάχου για «βιώσιμη κατάπαυση», ώστε να φτάσει βοήθεια και να ελευθερωθούν οι όμηροι. Τέλος, η Daily Telegraph: «Τα σχολεία προτρέπονται να θεωρούν ότι τα παιδιά δεν μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους». Αυτή είναι η οδηγία της κυβέρνησης.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Επίθεση στο Κιρινάλε». Ο πρόεδρος της Βουλής Λα Ρούσα αναφέρει ότι «ο αρχηγός του κράτους έχει εξουσίες πιο ευρείες από το Σύνταγμα». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο Νετανιάχου πρέπει να σταματήσει στη Γάζα». Ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, προειδοποιεί ότι η Ιταλία θα σταματήσει να απέχει στον ΟΗΕ. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ερυθρά Θάλασσα, αύξηση στο αέριο και το πετρέλαιο». Οι επιθέσεις των Χούτι αναγκάζουν τα πλοία να αποφεύγουν το κανάλι του Σουέζ. Τον Ιανουάριο οι λογαριασμοί μπορεί να αυξηθούν έως και 4%. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Πάπας ευλογεί τις ενώσεις των ομοφυλόφιλων». Αλλά δεν είναι γάμος, σπεύδει να διευκρινήσει.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Πάπας εγκρίνει η Εκκλησία να ευλογεί ομοφυλόφιλα ζευγάρια». Ο Φραγκίσκος δίνει την έγκριση για τις ενώσεις ομοφύλων, αλλά ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν ισοδυναμεί με γάμο τους. Και η El Mundo: «Οι πύραυλοι των Χούτι απειλούν το παγκόσμιο εμπόριο στην Ερυθρά Θάλασσα». Οι επιθέσεις της υεμενικής πολιτοφυλακής που πρόσκειται φιλικά στη Χαμάς σε εμπορικά πλοία προκαλούν αλλαγή στη διαδρομή για να αποφευχθεί η ζώνη πυρός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter