Διεθνής Τύπος: «Πυρετός» στην Ευρώπη για το «στοπ» στο φυσικό αέριο – Στο «μικροσκόπιο» οι σχέσεις Uber και Μακρόν

Διεθνής Τύπος: «Πυρετός» στην Ευρώπη για το «στοπ» στο φυσικό αέριο – Στο «μικροσκόπιο» οι σχέσεις Uber και Μακρόν

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Χάμπεκ: Ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο». Η συντήρηση του Nord Stream 1 έχει ξεκινήσει. O αποθηκευτικός χώρος υγραερίου 64% πλήρης. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Χάμπεκ βασίζεται στην αλληλεγγύη της ΕΕ». Για πιθανή διακοπή της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου ετοιμάζεται ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, ο σύνδεσμος της χημικής βιομηχανίας αμφισβητεί την προτεραιότητα των ιδιωτικών νοικοκυριών στην παροχή ενέργειας. Τέλος, η Die Welt: «Η Ρωσία δεν παραδίδει φυσικό αέριο μέσω του Nord Stream 1». Η ανακοινωμένη συντήρηση έχει ξεκινήσει, ενώ μεγαλώνει ο φόβος πιθανής μόνιμης διακοπής.

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Ο Μακρόν και η Uber: Ευχαριστώ πολύ, Μπερσί». Ενάντια στην αντίθετη γνώμη της υπόλοιπης κυβέρνησης, ο τότε υπουργός Οικονομικών έκανε τα πάντα για να ευνοήσει την εξέλιξη της εταιρείας στη Γαλλία. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Οι ελιγμοί της Uber για να κερδίσει τη Γαλλία». Η εφημερίδα αποκαλύπτει τον τρόπο που η εταιρεία αψήφησε τους νόμους και έκανε λόμπινγκ για να καθιερωθεί στο εξωτερικό. Τέλος, η Le Figaro: «Νόμος για την αγοραστική δύναμη: η απάτη της αντιπολίτευσης». Οι βουλευτές εξετάζουν αυτή την εβδομάδα το κείμενο του νόμου στην αρμόδια επιτροπή. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από όλες τις τροπολογίες που έχει προτείνει η αντιπολίτευση ξεπερνά τα 100 δις ευρώ.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O Σουνάκ υπόσχεται να κόψει φόρους καθώς η στήριξη στην Τρας μεγαλώνει». Οι σύμμαχοι του Τζόνσον υποστηρίζουν την υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, για να πάρει το χρίσμα της ηγεσίας του κόμματος. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι Τόρις παίρνουν τη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για την αντικατάσταση του πρωθυπουργού». Ο νέος πρωθυπουργός θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό την Δευτέρα, καθώς οι υποψήφιοι θα έχουν μειωθεί στους δύο μέχρι την Πέμπτη. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο Τζαβίντ ‘εκμεταλλεύτηκε τρύπα στο καθεστώς μη μόνιμης κατοικίας’ όταν ήταν βουλευτής». Ο πρώην υπουργός, Σατζίντ Τζαβίντ, αρνείται να αποκαλύψει την τοποθεσία του offshore ταμείου με το οποίο απέφευγε να πληρώνει φόρους όσο ήταν βοηθός στο υπουργείο Οικονομικών. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η Βρετανία ετοιμάζεται για επείγουσα κατάσταση ζέστης». Η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο αντιμετώπισης των δίχως προηγούμενο υψηλών θερμοκρασιών.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι συζητήσεις για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο υφίστανται και άλλη καθυστέρηση». Η κωλυσιεργία μπορεί να βουλιάξει τις προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να λάβουν την έγκριση από ένα διχασμένο Κογκρέσο. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Κυριεύοντας το προεδρικό μέγαρο». Εκατοντάδες πολίτες της Σρι Λάνκα γέμισαν την επίσημη κατοικία του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα τη Δευτέρα, που αναμένεται να παραιτηθεί την Τετάρτη. Ο Στους Financial Times διαβάζουμε: «H μικρότερη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού από το 1950 αυξάνει τους φόβους για την οικονομία». Ο κορονοϊός σπρώχνει την Ευρώπη προς τη μείωση του πληθυσμού, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Αφρική. Επίσης, η Κίνα αναμένεται να δει πτώση του πληθυσμού της αυτό το έτος. Τέλος η Washington Post: «Μια βαθειά ματιά στον χώρο και το χρόνο». Η NASA τη Δευτέρα δημοσίευσε την πρώτη ολότελα χρωματισμένη εικόνα από γαλαξίες, που πάρθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ. «Κοιτάμε περισσότερο από 13 δις. χρόνια στο παρελθόν», είπε ο διευθυντής της διαστημικής υπηρεσίας στο Λευκό Οίκο.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Οι όροι του Ντράγκι». Το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν ψηφίζει το διάταγμα για την οικονομική βοήθεια. Ο Ντράγκι συναντά τον πρόεδρο Ματαρέλα και βάζει όλα τα σενάρια για το πώς θα συνεχίσει στο τραπέζι. Στη La Stampa διαβάζουμε: «O Ντράγκι στον Ματαρέλα, ενώ φυσά αέρας κρίσης». Τα Πέντε Αστέρια δεν ψηφίζουν το διάταγμα, αλλά ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει το ρήγμα, δίνοντας σημάδια συνεννόησης στον επικεφαλής του Κινήματος, Τζουζέπε Κόντε. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Εμβόλια αμέσως για τους εξηντάρηδες». “Πράσινο φως” από τον υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα για την τέταρτη δόση, που θα ξεκινήσει να χορηγείται από την Πέμπτη. Ενισχυτική δόση μετά από 4 μήνες για όσους έχουν κολλήσει κορονοϊό. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ρήγμα από Κ5Α, ο Ντράγκι στον Ματαρέλα». Η Βουλή εγκρίνει το διάταγμα για την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών, ενώ το Κίνημα 5 Αστέρων αποχωρεί, εκνευρίζοντας τον ιταλό πρωθυπουργό.

 Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ θα προτείνει νέα μέτρα κοινωνικής προστασίας για τα μεσαία στρώματα». Ο ισπανός πρωθυπουργός επιδιώκει στην πρώτη συζήτηση για την κατάσταση του έθνους από το 2015 έναν ιδεολογικό επανεξοπλισμό κατά του Λαϊκού κόμματος. Και η El Mundo: «Η κρίση κυριεύει τον Σάντσεθ και τον αναγκάζει να ανακοινώσει περισσότερα μέτρα». Στη σημερινή συζήτηση, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας θα παρουσιάσει μια σειρά από σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές δράσεις για τα μεσαία στρώματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter