Διεθνής Τύπος: Kαυγάδες στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας – Η Ινδία ξεπερνά την Κίνα σε πληθυσμό

Διεθνής Τύπος: Kαυγάδες στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας – Η Ινδία ξεπερνά την Κίνα σε πληθυσμό

Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Ινδία μεγαλώνει με ένα στόχο: να τα βάλει με την οικονομία της Κίνας». Σύντομα θα γίνει πρώτη χώρα σε πληθυσμό, η Ινδία έχει πληθώρα νέων εργαζομένων αλλά καλείται να ξεπεράσει μεγάλα εμπόδια. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η δύναμη των ανθρώπων: Η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα». Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι η Ινδία θα ξεπεράσει σε πληθυσμό την Κίνα μέχρι τα μέσα του 2023. Η Ινδία θα έχει πληθυσμό 1,428 δις πολίτες, ενώ η Κίνα 1,425 δισ. Η Wall Street Journal γράφει: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τεστάρει τα παιδιά του σαν διαδόχους». Ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης της LVMH Moët Hennesy Luis Vuitton και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα πέντε ενήλικα παιδιά του και τα ‘εξετάζει’ σε θέματα επικαιρότητας ή ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του. Τέλος η Washington Post: «The Discord Leaks: Ο Καναδάς προκαλεί αμηχανία στους συμμάχους». Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό έχει πει ιδιωτικώς σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ ότι η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να πετύχει το στόχο για στρατιωτικές δαπάνες.                                                                                                                  

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Πολεμική ενάντια στην κυβέρνηση: Υπουργοί υπό πίεση». Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια καταφέρονται εναντίον του υπουργού Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, για τη ρατσιστική ρητορική σχετικά με τους μετανάστες και την λεγόμενη ‘εθνική αντικατάσταση’. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μετανάστες: η κυβέρνηση σε χάος, μείωσε την ειδική προστασία». Καυγάς μεταξύ Λέγκας και Αδελφών της Ιταλίας για το διάταγμα Κούτρο, ενώ η εφημερίδα εκτιμά ότι χρειάζεται να παρέμβει ο πρόεδρος Ματαρέλα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μειώνονται οι φόροι για όσους έχουν παιδιά». Το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι για το ποσοστό γεννήσεων: φορολογικά κίνητρα, ώθηση στη μεσαία τάξη και έκπτωση 10.000 ευρώ για κάθε γέννα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Σχέδιο ανάκαμψη, το κάλεσμα  προς τους υπουργούς». Ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης για τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, περισσότερες εξουσίες στο παλάτι Κίτζι. Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει χαμηλότερους φόρους για όσους έχουν παιδιά.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Απειλή για τα φεστιβάλ: Τα οικονομικά βγαίνουν στη σκηνή». Οι πολυεθνικές κάνουν οικονομικό πόλεμο για να ελέγξουν τη ζωντανή μουσική, βάζοντας σε κίνδυνο τα λαοφιλή πολιτιστικά γεγονότα. Στη Libération διαβάζουμε: «Φρανσουά Ρουφέν: Μετράει για αρχηγός;». Λιγότερο θυελλώδης, περισσότερο ενωτικός, ο βουλευτής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» εξομαλύνει την εικόνα του και προσπαθεί να χτίσει το ανάστημα ενός προεδρικού υποψηφίου στα αριστερά. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «CFDT: Ο Μπερζέ ανακοινώνει την αποχώρησή του και διαβεβαιώνει ότι ‘η μάχη δεν έχει τελειώσει’». Ο γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Λωράν Μπερζέ, δηλώνει στην εφημερίδα ότι η αποχώρησή του δεν έχει να κάνει με την τρέχουσα ταραχή με τις συντάξεις και απορρίπτει οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή με την πολιτική. Τέλος, η Le Figaro: «Από τη Μασσαλία μέχρι το Παρίσι, η βία των ναρκωτικών εκρήγνυται». Πυροβολισμοί στο κέντρο των πόλεων, τοξικοεξαρτημένοι τριγυρνούν από πάρκο σε πάρκο, κατασχέσεις ρεκόρ κοκαΐνης στα λιμάνια… Σε όλη τη χώρα η κατανάλωση και η διακίνηση ναρκωτικών προκαλούν όλεθρο και οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν τη βία.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O πιο ξερός Απρίλιος εδώ και 60 χρόνια: 125 μέρες χωρίς βροχή σε περιοχές της Ισπανίας». Το νερό που έπεσε μέχρι τις 16 του μήνα ήταν πέντε λίτρα, σε σύγκριση με μέσο όρο 32 των προηγούμενων ετών. Η Μετερεολογική Υπηρεσία της Ισπανίας ανακοινώνει ένα επεισόδιο υπερβολικής ζέστης την επόμενη εβδομάδα. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ προσπαθεί να σταματήσει τη διαρροή ψήφων προς το Λαϊκό κόμμα με στέγαση». Το Λαϊκό κόμμα έχει κερδίσει μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους κάτω των 35 ετών και Vox, Ciudadanos και Podemos έχουν μείνει με απογοητευμένους, εκτιμά η εφημερίδα. 

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων θέρμανσης». Από το 2024, το 65% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα χρησιμοποιούνται στα συστήματα θέρμανσης. Διαμαρτυρίες του FDP. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Έκκληση για συγχώρεση». Στην 80ή επέτειο της Εξέγερσης του Γκέτο της Βαρσοβίας, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ τόνισε την ευθύνη της Γερμανίας, δίπλα-δίπλα με τους αρχηγούς κρατών από το Ισραήλ και την Πολωνία. Τέλος, η Die Welt: «Τα ομόσπονδα κρατίδια και οι δήμοι πιέζουν για αυστηρότερους κανόνες μετανάστευσης». Μετά τη σύνοδο κορυφής των τοπικών κυβερνήσεων για τους πρόσφυγες τον Φεβρουάριο, η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ βρίσκεται τώρα υπό πίεση.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter