Διεθνής Τύπος: Βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ η Ρωσία απειλεί τα πλοία

Διεθνής Τύπος: Βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ η Ρωσία απειλεί τα πλοία

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Μπορέλ θέλει να αυξήσει σημαντικά την οπλική βοήθεια της ΕΕ στην Ουκρανία». Είκοσι δισ. ευρώ μέχρι το 2027. Δύσκολες διαπραγματεύσεις αναμένονται στις Βρυξέλλες . Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Μόσχα απειλεί τα πλοία». Μετά το τέλος της συμφωνίας σιτηρών με την Ουκρανία, η Ρωσία θέλει να ταξινομήσει τα φορτηγά στη Μαύρη Θάλασσα ως πιθανούς αντιπάλους. Η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο. Τέλος, η Die Welt: «Πρωταθλήτριες;». Η εφημερίδα προτρέπει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Γερμανίας να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα που ξεκινά αυτή την Πέμπτη.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Τα κέρδη της Gooldman πέφτουν κατά 58% εν μέσω ύφεσης στη λιανική». Η τράπεζα καταγράφει μεγάλες χρεώσεις στο τμήμα καταναλωτών και στις επενδύσεις σε ακίνητα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Το Κρεμλίνο προειδοποιεί ότι θα ενισχύσει το ναυτικό αποκλεισμό». Η Ρωσία επιτίθεται σε λιμάνια ξανά, ενώ η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί το φαγητό ως μοχλό πίεσης ξανά. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ένταση στην Ταϊλάνδη». Οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού, Πίτα Λιμτζαροενράτ, βγαίνουν στους δρόμους καθώς οι συντηρητικές δυνάμεις εμποδίζουν τον νικητή των εκλογών. Τέλος η Washington Post: «Ένα αρκτικό μεγάλο παιχνίδι καθώς η Ρωσία και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αναμετρώνται στο βορρά». Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν θέσει την περιοχή σε υψηλό συναγερμό, αναβαθμίζοντας τη γεωστρατηγική της θέση.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Αστυνομία: ο θεσμός αφήνει να περάσουν ρατσιστικές πράξεις». Η αρχηγός Ανιές Νοντέν δείχνει μια επαγγελματική κουλτούρα προβληματική στους κόλπους των σωμάτων ασφαλείας. Στη Libération διαβάζουμε: «Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γυναικών: το μισογεμάτο κύπελλο». Η φτωχή διαφήμιση του τουρνουά, που ξεκινά αυτή την Πέμπτη σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, δείχνει την αδιαφορία για τα σπορ με γυναίκες, παρά την αυξανόμενη όρεξη του κοινού. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η ζωή στην πόλη μέσα σε ακραία ζέστη». Οι ακραίες θερμοκρασίες απειλούν τη ζωή στην πόλη, καθώς η Νότια Ευρώπη και το περισσότερο από το βόρειο ημισφαίριο υποφέρουν από μακρές και έντονες περιόδους καύσωνα. Τέλος, η Le Figaro: «Οι 27 ξανά αντιμέτωποι με τη σπαζοκεφαλιά Ερντογάν». Στο συμβούλιο στις Βρυξέλλες αυτή την Πέμπτη οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν τα μέσα που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της διαδικασίας εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι τράπεζες προτρέπονται να σέβονται την ελευθερία λόγου». Μπορεί να χάσουν τις άδειες τους εξαιτίας της απαγόρευσης πελατών όπως ο Φάρατζ. Ο Guardian έχει τίτλο: «Τόριδες βουλευτές φοβούνται ότι οι έκτακτες εκλογές μπορεί να αφήσουν την κυβέρνηση να πνέει τα λοίσθια». Οι Συντηρητικοί ετοιμάζονται για συντριβή στις εκλογές για τις μικρές περιφέρειες. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο Μπάιντεν πιέζει τη Βρετανία για το άσυλο του αφγανού ήρωα». “Φροντίζουμε τους ανθρώπους που μας βοήθησαν”, είπε ο αμερικανός πρόεδρος. Τέλος, η Daily Telegraph: «O επικεφαλής της NatWest υπό πίεση μετά το τραπεζικό σκάνδαλο του Φάρατζ». Ο Σούνακ καταδικάζει τη λάθος απόφαση.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ελεύθερος ο όμηρος Ζάκι». Μετά την καταδίκη, ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι δίνει χάρη. Σε αντάλλαγμα δόθηκαν εγγυήσεις για επισιτιστική βοήθεια στο Κάιρο. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο αλ Σίσι δίνει χάρη στον Ζάκι». Η Αίγυπτος τον ελευθερώνει μετά την καταδίκη. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Τέλος οι γκρίζες ζώνες για τη μαφία». Η έκκληση του Ματαρέλα για την επέτειο του κακουργήματος του Μπορσελίνο και της σφαγής της οδού Ντ’Αμέλιο. Τέλος, η Corriere della Sera: «Χάρη στο Ζάκι, σήμερα στην Ιταλία». Τέλος του εγκλεισμού του ερευνητή, με Αίγυπτο και Ιταλία να είναι ευχαριστημένες από την εξέλιξη.

 Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Σάντσεθ και Ντίαθ επιδεικνύουν ενότητα απέναντι στον Αμπασκάλ και τον απόντα Φεϊχό». Στο debate μεταξύ των τριών αρχηγών, η επικεφαλής του Sumar προσπάθησε να επισκιάσει τον ακροδεξιό πολιτικό για να κατακτήσει την τρίτη θέση. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ παρευρίσκεται στη σύγκρουση Ντίαθ-Αμπασκάλ και αφήνει ανέπαφο τον Φεϊχό». Η ηγέτιδα του Sumar πρωταγωνιστεί σε μια σκληρή σύγκρουση με τον αρχηγό του Vox αλλά δεν διαφοροποιείται από τον Σάντσεθ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter