Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει για πρώτη φορά η σύντροφος του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει για πρώτη φορά η σύντροφος του Παύλου Φύσσα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, με την κατάθεση της τότε συντρόφου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της, μαχαιρωμένος από τον Γιώργο Ρουπακιά. Μετά από αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, με τη συναίνεση της πολιτικής αγωγής, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε η τότε σύντροφος του μουσικού, η οποία δεν είχε εμφανιστεί στο πρώτο δικαστήριο.

Η Χρύσα Τοσλούκου είχε καταθέσει στις αρχές λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πως το έγκλημα έγινε αναίτια χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα. «Τίποτα το ιδιαίτερο δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου όσο ήμασταν μέσα στο μαγαζί. Όταν τελείωσε ο αγώνας και βγήκαμε έξω για να κανονίσουμε τι θα κάνουμε, ήρθε ο υπεύθυνος του μαγαζιού και μας είπε να μην κάνουμε καμία φασαρία στο μαγαζί. Εμείς δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο μας το έλεγε αυτό, αφού απολύτως τίποτα δεν είχε προηγηθεί. Όταν τον ρωτήσαμε γιατί μας το λέει αυτό, μας υπέδειξε κάποια άτομα που μαζεύονταν στη γωνία Π. Μελά και Κεφαλληνίας, απέναντι από το Κοράλλι», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Επίσης είχε καταθέσει ως μάρτυρας ότι εμφανίστηκαν 7-8 άτομα, ηλικίας περίπου 35-40 ετών, μαυροφορεμένα, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια, οι οποίοι «με δυνατές φωνές, κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα αγόρια της παρέας. Γύρισα πίσω και πήγα τρέχοντας προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην Κεφαλληνίας. Ούρλιαζα λέγοντας πως οι φίλοι μου κινδυνεύουν, και τους παρακαλούσα να έρθουν να βοηθήσουν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν αστυνομικό ψηλό και πολύ σωματώδη, άγρια φυσιογνωμία, τετράγωνο πρόσωπο, να μου λέει: “Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι πάρα πολλοί”. Μόνο μία κοπέλα αστυνομικός κι ένας νεαρός αστυνομικός, ήταν οι μόνοι από την αστυνομική δύναμη που κινήθηκαν πεζοί προς το σημείο που βρίσκονταν οι φίλοι μου και κινδύνευαν».

Περιγράφει, επίσης, πώς γυρίζοντας προς το σημείο της έντασης είδε ότι «ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί, ήταν όρθιος, κρατούσε το στήθος του κι έλεγε ότι τον μαχαίρωσαν κι έδειχνε προς την κατεύθυνση του δράστη». Παράλληλα, στο δικαστήριο θα κληθεί και η αυτόπτης Παρασκευή Καραγιαννίδου της οποίας η κατάθεση πιθανότατα θα ακολουθήσει αυτήν της κυρίας Τοσλούκου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter