Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Με την κατάθεση της Δήμητρας Ζώρζου, η οποία ήταν αυτόπτης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής, που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Όπως περιέγραψε η μάρτυρας ομάδα «μαυροφορεμένων με ρόπαλα κυνηγούσαν τον Φύσσα και τον χτύπησαν κάποιοι εξ αυτών στην πλάτη». Παράλληλα, όπως κατέθεσε η ίδια, είδε να σπεύδει στο σημείο το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και να βγαίνει εκείνος από μέσα. Η μάρτυρας είπε πως ο καταδικασμένος για την δολοφονία, πλησίασε προς τον μουσικό ο οποίος είχε βρεθεί σε ένα κλοιό «να τον αγκαλιάζει και να γυρίζει στο αμάξι». Όπως είπε «την ώρα που πάει να μπει εμφανίζονται δύο αστυνομικοί που πάνε στον Παύλο και εκείνος τους φωνάζει “πιάστε τον, με μαχαίρωσε”».

Στις 18 Ιανουαρίου θα καταθέσει και η σύντροφος του Παύλου Φύσσα η οποία μετά από αίτημα της υπεράσπισης κλήθηκε ως μάρτυρας στη δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία διεξάγεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν μαζί με τον Παύλο Φύσσα την ημέρα της δολοφονίας του. Στο πρωτόδικο δικαστήριο η σύντροφος του Παύλου Φύσσα αν και είχε κληθεί, δεν είχε εντοπιστεί.

Την ίδια στιγμή, ένταση επικράτησε λίγο πριν τη λήξη της δίκης. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το παρατηρητήριο GoldelDawnWatch, ο κατηγορούμενος πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός απευθυνόμενος στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, της είπε «Είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα» ενώ αμέσως μετά ακούστηκε από το κοινό των χρυσαυγιτών «Σάλτα γα@#$ου».

Νωρίτερα, η Μάγδα Φύσσα είχε δηλώσει για τον Παύλο Φύσσα, «Θα ήθελα να παρακαλέσετε την υπεράσπιση, άλλη φορά δε θα τον αναφέρουν “μακαρίτη”, είναι δολοφονημένος. Και για τον πολιτικό κρατούμενο: Τόσο πολύ στεναχωριέστε για τις μανούλες;», σύμφωνα με το GoldelDawnWatch.

Η δίκη διεκόπη. Η επόμενη δικάσιμος είναι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter