Δημήτρης Κουτσούμπας: «Όχι στους διπλούς εκβιασμούς των κομμάτων του συστήματος»

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Όχι στους διπλούς εκβιασμούς των κομμάτων του συστήματος»

«Πίσω από τις όμορφες λέξεις περί κοινωνίας της γνώσης, περί αναβάθμισης, περί αυτονομίας, κρύβεται μια πραγματικότητα που λέει ότι οι όροι υγιεινής και ασφάλειας δεν εξασφαλίζονται για πάνω από το 85% των σχολικών κτιρίων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε σύσκεψη μαζικών φορέων στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θέμα: «Ασφαλής και σύγχρονη σχολική στέγη: Πολυτέλεια ή ζωτικής σημασίας ζήτημα για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στα ζητήματα που αφορούν τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, κυριαρχεί η αντίληψη ότι αυτά αποτελούν κόστος και δεν έχουν και πάρα πολύ όφελος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό ακριβώς, από τη μια διοχετεύονται εκατομμύρια επί εκατομμυρίων για μια σειρά επιχειρηματικές δραστηριότητες και δήθεν καινοτομίες – και γι’ αυτό ακριβώς ιδιωτικοί όμιλοι μπαίνουν στα σχολεία – ενώ από την άλλη, αντιμετωπίζουμε καθημερινά πλημμυρισμένα σχολεία».

«Πίσω από τις όμορφες λέξεις περί κοινωνίας της γνώσης, περί αναβάθμισης, περί αυτονομίας, κρύβεται μια πραγματικότητα που λέει ότι οι όροι υγιεινής και ασφάλειας δεν εξασφαλίζονται για πάνω από το 85% των σχολικών κτιρίων», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Αυτά είναι τα ‘αξιολογημένα σχολεία’ της κυρίας Κεραμέως. Γι’ αυτή την ‘κουλτούρα αξιολόγησης’ που λείπει από τα σχολεία μας, μίλαγε πριν από αυτήν και ο υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια; Αυτό λείπει από τα σχολεία μας; Η κουλτούρα αξιολόγησης;», είπε χαρακτηριστικά και επίσης τόνισε: «Ταυτόχρονα, τα σχολεία ως χώρος μάθησης και διαπαιδαγώγησης, πρέπει να είναι κλειστά στις επιχειρήσεις και στους ιδιώτες. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν τις μπίζνες τους με φόντο τα σχολεία μας».

Κάλεσε επίσης τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να σκεφθούν τις προτάσεις του ΚΚΕ και να συμπορευθούν μαζί του σε όλες τις μάχες, «γιατί πολιτικοί μεσσίες δεν υπάρχουν, σωτήρες απ’ τα πάνω να τους αναμένουμε δεν υπάρχουν», όπως είπε.

Αναφερόμενος στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο γραμματέας του ΚΚΕ κατέληξε σημειώνοντας ότι «σηκώνουν τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης, όταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα όχι μόνο συμφωνούν, αλλά έχουν βάλει και την υπογραφή τους. Γι’ αυτό άλλωστε απορρίπτουν σωρηδόν αυτές τις μέρες όλες τις προτάσεις και τροπολογίες του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter