Δημογραφικό: Κάνει τα πάντα ο Μητσοτάκης αλλά δεν έχει «μαγικές λύσεις»

Δημογραφικό: Κάνει τα πάντα ο Μητσοτάκης αλλά δεν έχει «μαγικές λύσεις»

Παρών δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο για το δημογραφικό και τώρα πλέον δεν μπορεί να πει πως δεν ξέρει…

«Η αλήθεια είναι ότι ο λαός μας είναι σήμερα από τους πιο γερασμένους στην Ευρώπη. Την τελευταία πενταετία οι Ελληνίδες ηλικίας 20-40 ετών μειώθηκαν κατά 150.000 ως αποτέλεσμα μιας πτώσης των γεννήσεων που ουσιαστικά ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80.» είπε σήμερα μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο «Δημογραφικό 2023 – Ώρα για δράση».

Αφού βέβαια ανέφερε πως το πρόβλημα δεν είναι τοπικό (αλίμονο) παρουσίασε τι κάνει η κυβέρνηση αυξάνοντας τις πενταροδεκάρες για να βοηθήσει τους νέους.

Τη στιγμή που για μία γέννηση αντιστοιχούν δύο θάνατοι με πολλούς νέους (και όχι μόνον) να καταφεύγουν κυρίως από την περίοδο της κρίσης στο εξωτερικό για να βρουν την τύχη τους, καλύτερους μισθούς και πιο οργανωμένα κράτη, αναρωτιέται κανείς αν ο κ. πρωθυπουργός πήγε απλά για έναν «δεκάρικο», για να δείξει μια κινητικότητα και για να προπαγανδίσει την εικονική πραγματικότητα.

Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις» προφανώς για τον λαό, γιατί για τους προνομιούχους κάτι παραπάνω έσοδα έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εις βάρος των πολλών. Η ίδια η κυβέρνηση κάνει ταμείο με φόρους, αυξάνοντας τα έσοδα εις βάρος της διαβίωσης της μέσης οικογένειας.

Και βέβαια ποτέ δεν φταίει η ίδια η κυβέρνηση αλλά μια παγκόσμια συγκυρία, όπως για την ανυπαρξία του κράτους και της Αυτοδιοίκησης σε πλημμύρες και φωτιές φταίει η κλιματική αλλαγή όχι η εγκατάλειψη των περιοχών από τους «εκλεγμένους» ανίκανους και την κεντρική κυβέρνηση.

Από τον συνταξιούχο με τις χαμηλές συντάξεις, τις ουρές στους γιατρούς και το ισχνό εισόδημα ως τους νέους των 700 ευρώ, αναρωτιέται κανείς γιατί να θέλει κάποιος να κάνει παιδιά και αν μπορεί να αντιμετωπίσει μελλοντικά έξοδα.

Αναρωτιέται κανείς και για τον κόσμο που θα τα φέρει.

Μπορεί να μην υπάρχουν μαγικές λύσεις, αλλά λύσεις υπάρχουν αν θέλει κάποιος πρωθυπουργός να σταματήσει την έξοδο των νέων από τη χώρα και βεβαίως να δημιουργήσει κράτος, να αυξήσει την κοινωνική αρωγή, να βελτιώσει το κοινωνικό κράτος και να διατηρήσει τα βασικά αγαθά προσιτά στον πολίτη.

Όταν το κράτος αντιμετωπίζεται ως την παραγωγική αγελάδα για να αρμέγεται από ένα μικρό ποσοστό προνομιούχων εις βάρος του πληθυσμού, όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζεται σαν φέουδο όπου κανείς δεν μπορεί να ζήσει ήσυχος από πλημμύρες και φωτιές, όταν οι πόλεις γίνονται πεδία πειραματισμού άχρηστων αλλά κομματικά αρεστών δημάρχων και περιφερειαρχών, όταν οι απευθείας αναθέσεις και οι μίζες (που υποψιαζόμαστε) απορροφούν τεράστια κονδύλια, όταν η Παιδεία και η Υγεία καταρρέουν και το μέλλον μαυρίζει, πώς να μείνεις στη χώρα ή να αντέξεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά;

Απλό είναι: Όταν μια κάστα απορροφά το δημόσιο πλούτο και τη δουλειά μας, μην περιμένεις να το ρίξουμε στο χορό…

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter