Διπλωματικός πόλεμος Βραζιλίας-Ισραήλ: Persona non grata o Λούλα στο Τελ Αβίβ – Αποσύρει τον πρέσβη της η Βραζιλία

Διπλωματικός πόλεμος Βραζιλίας-Ισραήλ: Persona non grata o Λούλα στο Τελ Αβίβ – Αποσύρει τον πρέσβη της η Βραζιλία
FILE - Luiz Inacio Lula da Silva, President of Brazil, arrives for a German and Brazil governments meeting at the chancellery in Berlin, Germany, Monday, Dec. 4, 2023. Israel on Sunday, Feb. 18, 2024, condemned Brazil's president for comparing the situation in Gaza to the Holocaust, accusing him of being antisemitic and trivializing the Naza genocide of European Jews during World War II. The outcry further strained relations between the countries, which have deteriorated since President Lula returned to office last year. (AP Photo/Markus Schreiber, File)

Ανεπιθύμητος στο Ισραήλ θεωρείται πλέον ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Αφορμή στάθηκαν τα σχόλια που έκανε συγκρίνοντας τον πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα με τη γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζί στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον Λούλα ότι υποβάθμισε το Ολοκαύτωμα και ότι προσέβαλε τον εβραϊκό λαό με όσα ανέφερε κατά την 37η Σύνοδο Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα.

Από την πλευρά του η Βραζιλία απάντησε αποσύροντας τον πρέσβη του στο Ισραήλ. Παράλληλα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας κάλεσε τον πρέσβη του Ισραήλ να δώσει εξηγήσεις σήμερα Δευτέρα για τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της χώρας του με τις οποίες ο πρόεδρος της Βραζιλίας κρίθηκε persona non grata.

«Αυτό που γίνεται στη Λωρίδα της Γάζας με τους Παλαιστίνιους δεν έχει προηγούμενο σε άλλη ιστορική στιγμή. Για την ακρίβεια συνέβη ξανά όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να σκοτώσει τους Εβραίους», είχε δηλώσει ο πρόεδρος Λούλα κατά την ομιλία στην Αφρικανική Ένωση που έγινε στην Αντίς Αμπέμπα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter