Δομινικανή Δημοκρατία: Στους 11 οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη στη Σαν Κριστόμπαλ

Δομινικανή Δημοκρατία: Στους 11 οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη στη Σαν Κριστόμπαλ

Ισχυρή έκρηξη η αιτία της οποίας παραμένει ακόμη άγνωστη, σε εμπορική συνοικία της πόλης Σαν Κριστόμπαλ, στο νότιο τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας, στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ανάμεσά τους βρέφος, τραυμάτισε άλλους 59 και άφησε πίσω περίπου δέκα αγνοούμενους, με βάση νεότερο απολογισμό των αρχών που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Η έκρηξη συγκλόνισε την εμπορική συνοικία της πόλης, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, τη Δευτέρα περί τις 15:10 (22:10 ώρα Ελλάδας), προκάλεσε πυρκαγιά. Οι υγειονομικές αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς και 59 τραυματίες.

«Έχουμε 11 αναγνωρισμένες σορούς, αλλά υπάρχουν κι άλλα θύματα», εξήγησε ο διευθυντής κέντρου επειγόντων περιστατικών, ο Χουάν Μανουέλ Μέντες.

Από τους 59 τραυματίες, οι 37 συνέχιζαν να νοσηλεύονται χθες.

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να επαληθευτεί τι απέγιναν «οι 11 αγνοούμενοι», ανέφερε το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας. «Θα διενεργηθεί έρευνα για να προσδιοριστούν τα αίτια αυτού του φρικτού δυστυχήματος», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της χώρας, Λουίς Αμπιναδέρ.

Η έκρηξη διέλυσε ή προκάλεσε ζημιές σε παρακείμενα κτίρια, ανάμεσά τους κατάστημα ειδών κιγκαλερίας, κτηνιατρική κλινική, γραφεία της εισαγγελίας. Ως τώρα, δεν έχει ανακοινωθεί πού ακριβώς έγινε η έκρηξη — αρχικά, είχε αναφερθεί πως σημειώθηκε μέσα σε κατάστημα. Πολλά οχήματα στον τομέα έγιναν στάχτη.

Περίπου 500 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής επιχειρούσαν χθες στον τόπο της καταστροφής, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Μονάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έψαχναν επιζώντες στα συντρίμμια κτιρίων που καταστράφηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter