Αυγέρη για Πολυτεχνείο: Τιμή στους νεκρούς και εκείνους που έζησαν και πάλεψαν για πραγματική δημοκρατία

Αυγέρη για Πολυτεχνείο: Τιμή στους νεκρούς και εκείνους που έζησαν και πάλεψαν για πραγματική δημοκρατία

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής της εξέγερσης της φοιτητικής νεολαίας της πατρίδας μας απέναντι σε μια δικτατορία σκληρή, σε ένα καθεστώς άδικο και αυταρχικό που στέρησε από τον ελληνικό λαό για 7 χρόνια την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, την ίδια τη ζωή», τονίζει σε ανάρτησή της στο Facebook η Δώρα Αυγέρη για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δείτε επίσης: Πολυτεχνείο: 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση – Οι συγκεντρώσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (Photos)

«Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να μην αφήσουμε τους αγώνες και τις κατακτήσεις εκείνης της γενιάς να χαθούν, αλλά και ιερό χρέος να παλεύουμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας», προσθέτει.

«Να μην ξεχάσουμε τι οδήγησε στη χούντα, ποια καθεστώτα και ποιες συνθήκες το υποκίνησαν και το εξέθρεψαν, ποιοι το στήριξαν και ποιοι σώπασαν», σημειώνει.

«Ποιοι πάλεψαν και αντιστάθηκαν, βάζοντας ακόμη και τα κορμιά τους μπροστά στις κάνες και τα τανκς», υπογραμμίζει.

«Τιμή στους νεκρούς που δεν θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μνήμη και εκείνους που έζησαν και πάλεψαν στη συνέχεια για πραγματική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter