Δώρα Αυγέρη για τον Βασίλη Βασιλικό: Ο αιώνιος μαθητής και ο αθάνατος δάσκαλος

Δώρα Αυγέρη για τον Βασίλη Βασιλικό: Ο αιώνιος μαθητής και ο αθάνατος δάσκαλος

Στο Α’ Νεκροταφείο βρέθηκε και η Δώρα Αυγέρη, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Βασιλικό. Η ίδια έχει ασχοληθεί στο παρελθόν δημοσιογραφικά με την υπόθεση της δολοφονίας Γρηγόρη Λαμπράκη, το θέμα του εμβληματικού «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού, ενώ οι δρόμοι της με τον συγγραφέα είχαν συναντηθεί και στο Κοινοβούλιο.

Τη ρωτήσαμε τι κρατάει και τι θυμάται από τη συνύπαρξή της με τον Καβαλιώτη συγγραφέα. Αναλυτικά η δήλωσή της στο documentonews.gr:

«Θυμάμαι σε μια συνέντευξή μας για την υπόθεση Λαμπράκη, ήταν τόσο μεγάλος ο πλούτος πληροφοριών που είχε σε σχέση με αυτή την ιστορία, που είχε πάθει μια κράμπα στο στομάχι μέχρι να μπορέσει να ξεκινήσει το «Ζ». Θυμάμαι πάρα πολύ χαρακτηριστικά πως ξεκινάει το έργο με την ομιλία του «περονόσπορου».

Τον θυμάμαι επίσης στα μπροστινά έδρανα της Βουλής ως βουλευτή Επικρατείας, γιατί εγώ ήμουν βουλεύτρια Β΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς πίσω του. Πάντα με το καπελάκι του, με τη σοβαρότητά του και την ηρεμία του. Παρακολουθούσε ως ένας πολύ προσηλωμένος μαθητής. Σαν αιώνιος έφηβος και ρωτούσε ευγενικά όταν ερχόταν «τι συζητάμε παιδιά τώρα;»

Φυσικά κρατώ τη σχέση του και με την Βόρεια Ελλάδα, την Καβάλα των δημοκρατικών αγώνων και της Αριστεράς. Τη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη και τη δημοσιογραφία, τη διεθνή της διάσταση και τη σχέση του με την ΕΡΤ3. Μας ταξίδεψε στο χώρο του βιβλίου μέσω της εκπομπής του, με έναν δικό του μοναδικό τρόπο, κάνοντας πιο οικεία την ανάγνωση και τη σχέση με το έντυπο βιβλίο».

Δείτε επίσης: Συγκίνηση στην κηδεία του εμβληματικού συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού – Προκλητική η απουσία της Λίνας Μενδώνη (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter