Δύο τόμοι για τον φασισμό και τη χούντα στην τιμή του ενός την Κυριακή 17 Απριλίου με το Documento

Δύο τόμοι για τον φασισμό και τη χούντα στην τιμή του ενός την Κυριακή 17 Απριλίου με το Documento

Την Κυριακή 17.04.2022 το Documento έχει πάλι μια μεγάλη προσφορά για τους αναγνώστες.

Με επικείμενη την 55η επέτειο από την αποφράδα 21η Απριλίου 1967, η εφημερίδα προσφέρει δύο πολυσέλιδους τόμους για τον φασισμό και τη χούντα στην τιμή του ενός, προκειμένου να μείνει άσβεστη η ιστορική μνήμη και να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι για τα έργα και τις ημέρες της στρατιωτικής δικτατορίας που προσπαθούν εντέχνως να «λουστράρουν» αλλά και το παρελθόν του φασισμού στη χώρα τον 20ό αιώνα.

Τα αιρετικά Νο 13
Τα παραμύθια της χούντας
10+3 ψέματα για τα «θαύματα» της επταετίας των επίορκων συνταγματαρχών

Τα έργα και οι ημέρες μιας καταστροφικής επταετίας στα χακί. Καθώς πλέον η υπεράσπιση της χούντας των συνταγματαρχών έχει ξεφύγει από το στενό πλαίσιο περιθωριακών ομάδων της άκρας Δεξιάς και η ανιστόρητη όσο και αβάσιμη επιχειρηματολογία πέρασε από το στάδιο των «ανοιχτών παραθύρων» και της «μηδενικής εγκληματικότητας» σε εκείνο της λαϊκής αποδοχής των συνταγματαρχών και του ταχύτατου εκσυγχρονισμού της χώρας στο πολιτικο-κοινωνικό πεδίο, η απάντηση στον αναθεωρητισμό οφείλει να είναι καθημερινή διαδικασία.
Σε αυτό το βιβλίο ανιχνεύονται μεταξύ άλλων: Οι πατριώτες μιας «άλλης» πατρίδας… Το «θαύμα» των οικονομικών δεικτών ναυάγησε στην καθημερινότητα. Μετανάστευση, μισθοί και απασχόληση στα χρόνια της γύψινης «κοινωνικής ειρήνης». Ο εφοπλισμός σε πελάγη ασυδοσίας. Το ημερολόγιο δύο σκανδάλων. Κορίτσια του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Λογοκρισία στον δημόσιο λόγο. Σχολεία φρονηματισμού. Η τήβεννος και ο γύψος που της πήγαινε πολύ. Προπαγάνδα & αισθητική. Παραβατικότητα, βαρβαρότητα και το Πολυτεχνείο ως πεδίο μάχης

Τα αιρετικά Νο 17
Τα χίλια πρόσωπα του φασισμού στην Ελλάδα
10+3 όψεις της της ακροδεξιάς από τις αρχές του 20ού αιώνα έως τη Δεξιά του σήμερα.

Όπως φαίνεται, με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει, κι ας καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Αναζητώντας τι είναι αυτό που θρέφει και θεριεύει τον φασισμό, κάναμε μια αναδρομή στις μορφές που απέκτησε στο βάθος της ιστορίας του 19ου, του 20ού και στην αυγή του 21ου αιώνα.
Είναι ένας τόμος για την ιστορία της άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα, από τον μεγαλοϊδεατισμό του Ίωνα Δραγούμη και του Ελευθερίου Βενιζέλου, τους τριεψιλίτες και το μεταξικό καθεστώς, τον Μανιαδάκη και τις διευθύνσεις Ασφάλειας έως τους δωσίλογους της Κατοχής, ένοπλους (Τάγματα Ασφαλείας κ.ά.) και οικονομικούς, τον ΙΔΕΑ και την ΕΕΝΑ, τη χούντα των συνταγματαρχών και τις ακροδεξιές ομάδες/συμμορίες της μεταπολίτευσης που πασπαλίστηκαν με λαϊφστάιλ για να γίνουν αποδεκτές, μέχρι και τη Χρυσή Αυγή που εξέφρασε «ακτιβιστικά»-εγκληματικά και κοινοβουλευτικά τον χώρο της άκρας δεξιάς την τελευταία δεκαετία των μνημονίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter