Έβρος: Ηρεμία στις Καστανιές μετά από την ένταση της Τετάρτης

Έβρος: Ηρεμία στις Καστανιές μετά από την ένταση της Τετάρτης

Ήρεμη παραμένει η κατάσταση από το πρωί στις Καστανιές Έβρου. 

Μετά από μια ημέρα εντάσεων, πετροπόλεμου και χημικών, η νύχτα που πέρασε ήταν αρκετά ήρεμη και μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζει να υπάρχει ηρεμία στην περιοχή μιας και επισκέπτεται την περιοχή εκεί ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών. 

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν απομακρυνθεί από τον φράχτη, ωστόσο, στο σημείο παραμένουν παρατεταμένες ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. 

Παράλληλα, επαναλειτουργεί, από αργά το βράδυ της Τετάρτης, το τελωνείο των Κήπων από την τουρκική πλευρά. Ο τελωνειακός σταθμός παρέμεινε κλειστός από τις 9.30 το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω εργασιών που εκτελούνται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών του.

Στο στρατόπεδο Βασιλειάδη στις Σέρρες οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες

Την ίδια ώρα, όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη,σε κλειστό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Βασιλειάδη, στις Σέρρες, θα μεταφερθούν οι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, από την ημερομηνία δηλαδή που εφαρμόζεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η αναστολή του δικαιώματος ασύλου.

Σχετικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά ο υπουργός ανέφερε ότι «περιμένουμε τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών» και εκτίμησε ότι «από βδομάδα θα μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι τη συζήτηση».

Τέλος, επισήμανε ότι σε τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα Πέμπτη στη Βουλή θα προβλέπεται ότι όσοι έχουν πάρει ήδη άσυλο δεν θα έχουν δικαίωμα παραμονής στις ανοιχτές δομές, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των δομών, των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων. Επίσης, το υπουργείο θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στη μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα όσων μπήκαν στη χώρα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter