Εφιάλτης δίχως τέλος στη Γάζα: Σφοδροί βομβαρδισμοί για ακόμη μία νύχτα – Έκλεισε ξανά το πέρασμα της Ράφα (Photos)

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Γάζα: Σφοδροί βομβαρδισμοί για ακόμη μία νύχτα – Έκλεισε ξανά το πέρασμα της Ράφα (Photos)

Η φρίκη και ο θάνατος απλώνονται για 35η ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας, με εκατομμύρια πολίτες εγκλωβισμένους και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά.

Οι σφοδροί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα συνεχίστηκαν για ακόμη μία νύχτα, ενώ το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι οι επιχειρήσεις του διεξάγονται «στην καρδιά της πόλης της Γάζας»

Το Al Jazeera αναφέρει σε νέο του ρεπορτάζ ότι τη νύχτα της Τετάρτης έπεσαν βόμβες κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια που ισοπεδώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας, η εν λόγω επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 19 άνθρωποι καθώς επλήγη κτήριο κοντά στη Τζαμπαλίγια.

Αναζητούν καταφύγιο στα νότια

Στο μεταξύ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι φεύγουν από τη βόρεια Γάζα, αναζητώντας καταφύγιο από τους βομβαρδισμού στα νότια.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 22.000 πολίτες έχουν πάρει τον δρόμο για τις νότιες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα τις τελευταίες 3 ημέρες.

Ξανά κλειστή η Ράφα

Κανένας παλαιστίνιος τραυματίας, ή πολίτης με διπλή υπηκοότητα δεν επιτράπηκε να περάσει χθες Τετάρτη από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο μέσω της διέλευσης στη Ράφα, καθώς οι εσπευσμένες απομακρύνσεις διακόπηκαν για δεύτερη φορά από την 1η Νοεμβρίου, δήλωσε παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Η διέλευση, η μοναδική έξοδος από τη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, παρέμεινε κλειστή εξαιτίας της άρνησης των ισραηλινών αρχών να εγκρίνουν τον κατάλογο των τραυματιών που επρόκειτο να διακομιστούν από τις αρχές της Χαμάς στην αιγυπτιακή επικράτεια, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος αρμόδιος για τις συνοριακές διελεύσεις στον θύλακα.

Το φυλάκιο παρέμεινε επίσης κλειστό την 3η και την 4η Νοεμβρίου, για τον ίδιο λόγο. Όπως και την προηγουμένη, δημοσιογράφος του AFP είδε χθες το πρωί πολύ κόσμο να συρρέει στην περιοχή όπου βρίσκεται η διέλευση, με την ελπίδα πως θα κατάφερνε να περάσει στην Αίγυπτο.

«Η κατάσταση στη Γάζα είναι φρικιαστική», εξήγησε ο Μάζεν Ντανάφ, ένας από τους ανθρώπους που πήγαν στην περιοχή, ο οποίος έχει εκτός από την παλαιστινιακή και τη γερμανική υπηκοότητα. «Δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, καύσιμα, τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», εξήγησε.

Η διέλευση στη Ράφα άνοιξε ξανά την 1η Νοεμβρίου, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν ξένοι και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα που αποκλείστηκαν στον μικρό παλαιστινιακό θύλακο, ο οποίος πολιορκείται και σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό.

Έπειτα από τρεις ημέρες που παρέμεινε ανοικτό, επιτρέποντας τη διακομιδή δεκάδων παλαιστινίων τραυματιών και τη φυγή εκατοντάδων κατόχων ξένων διαβατηρίων, η Χαμάς έκλεισε το φυλάκιο για δυο ημέρες, προτού το ανοίξει ξανά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter