Έφοδος στον ουρανό

Έφοδος στον ουρανό

Τις τελευταίες ώρες διεξάγεται ένας καταιγισμός αναρτήσεων απο τους χρήστες στο Τουιτερ με τη κυρίαρχη φράση: “Κεραμέως παραιτήσου!”

Όλα ξεκίνησαν με τις καταλήψεις των μαθητών που ζητούν τα αυτονόητα.

Τι δηλαδή;

▪︎15 άτομα ανα τμήμα αντί των 27 σήμερα.

▪︎Διορισμούς εκπαιδευτικών.

▪︎Αναγκαία απολύμανση των σχολείων.

▪︎Μάσκες σε κανονικά μεγέθη.

Δυστυχώς, τα παραπάνω αιτήματα δεν είναι σήμερα δεδομένα (προς υλοποίηση) από τη παρούσα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Η αρμόδια Υπουργός Ν. Κεραμέως μετά τα μαζικά συλλαλητήρια της Πέμπτης, αποφάσισε να τιμωρήσει τους καταληψίες μαθητές με απουσία κι αποκλεισμό από το νέο καθεστώς τηλεκπαίδευσης όπου επιβάλει στα 600 σχολεία τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Οι μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αντιλαμβανόμενοι τη κρισιμότητα της κατάστασης με μεγαλύτερη ωριμότητα σε σχέση με το νεαρό της ηλικίας τους.

Μαθητές ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης έθεσαν την ανθρώπινη προστασία της υγείας πάνω από τις εκάστοτε επιδιώξεις.

Δεν φοβήθηκαν τις συνεχόμενες απειλές της Κυβέρνησης (σε καθημερινή βάση), γιατί πολύ απλά έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Ετσι, για άλλη μια φορά, η νέα γενιά αναδεικνύει με τον πλέον παραστατικό τρόπο τα προβλήματα που πνίγουν την κοινωνία των πολιτών.

Δηλαδή ανασφάλεια, φόβο, επιφυλακτικότητα, απογοήτευση κι αναμονή σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη πατρίδα τους.

Από την άλλη, χρέος της πολιτείας, παραμένει η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά του τόπου που παλεύει δίκαια για τη ζωή της κι όχι να τους επιρρίπτει ευθύνες και χαρακτηρισμούς τύπου “αλήτες που διαταράσσουν την άμυνα της χώρας “.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, ας θυμηθούμε κάποιους απο τους στίχους του μεγάλου ερμηνευτή Π. Σιδηρόπουλου που παραμένουν επίκαιροι στις μέρες μας.

Λέει λοιπόν:

《Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει η ελπίδα…》

Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης είναι φιλόλογος, ειδικός παιδαγωγός, μέλος συντονιστικού Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σερρών, μέλος των Roseband Socialists.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter