Εισαγωγή στη «φλέξη« τη νέα ποιητική σειρά της Κάπα Εκδοτικής

Εισαγωγή στη «φλέξη« τη νέα ποιητική σειρά της Κάπα Εκδοτικής

Με αφορμή τη συμμετοχή της Κάπα Εκδοτικής στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη “εισαγωγή στη φλέξη“, στην αίθουσα “Μαρία Πολυδούρη”, με τη συμμετοχή του Διευθυντή της “Φλέξης” Γιώργου Δομιανού και των συγγραφέων Ζαφειρίας Μολ και Σταυρούλας Παπαδάκη. Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιόι Λένα ΓιάκαΆρης Νινίκας και η σκηνοθέτις και θεατροπαιδαγωγός, Στέλλα Σερέφογλου.

Η “Φλέξη” είναι μια ποιητική σειρά, που δίνει εκ νέου προτεραιότητα στην ανάγκη ο ποιητικός λόγος να συνταιριάξει με τη γλώσσα του καιρού του, να την εκφράσει, να την επηρεάσει αλλά και να τροφοδοτηθεί από αυτήν. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει προσκλητήριο στους νέους ποιητές, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να λειτουργήσει ως ιμάντας μεταβίβασης της ποιητικής δημιουργίας προς την κοινωνία.

Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς “Φλέξη” κυκλοφορούν στις 11 Σεπτεμβρίου 2023: Ζαφειρία Μολ | “Κανένα φτυάρι δεν έθαψε την Άνοιξη”, Σταυρούλα Παπαδάκη | “Και ο κόσμος τι θα πει;”.

Η “Φλέξη” λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του ποιητή Γιώργου Δομιανού και με τη δημιουργική σφραγίδα του βραβευμένου στα Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας ΕΒΓΕ Ιωάννη Τσίγκα.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter