Εισήγηση-κόλαφος να καθίσει στο σκαμνί η «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Εισήγηση-κόλαφος να καθίσει στο σκαμνί η «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Οχι μόνο ζημίωσαν το δημόσιο με 1,3 εκατ. ευρώ για να ικανοποιήσουν τα ρουσφέτια των πολιτικών τους φίλων, αλλά έστησαν εκ των υστέρων, όταν η υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη με πρωτοβουλία Παύλου Πολάκη, ολόκληρη κομπίνα για να συσκοτίσουν τις έρευνες με απώτερο σκοπό να κουκουλώσουν τις παρανομίες τους. Ο λόγος για την αποκαλούμενη και «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ» και συγκεκριμένα τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου, τον φίλο του Αδωνη Γεωργιάδη και πολιτευτή της ΝΔ Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του και συνεργάτη του Αδ. Γεωργιάδη Ανδρονίκη Θεοφιλάτου αλλά και την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ και διορισμένη πλέον στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αικατερίνη Πολύζου.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, η αρμόδια εισαγγελέας με πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο προτείνει να παραπεμφθούν και οι τέσσερις σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ακόμη 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-14. Είναι ακόμη μία εισαγγελική πρόταση παραπομπής της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» σε δίκη για κακουργήματα, καθώς εκκρεμεί άλλη μία στο δικαστικό συμβούλιο για έκδοση βουλεύματος αναφορικά με 22 παράνομες προσλήψεις, οι οποίες μάλιστα έγιναν αποκλειστικά επί θητείας Αδ. Γεωργιάδη, για τον οποίο οι όποιες ποινικές ευθύνες έχουν προφανώς… παραγραφεί.
Από την εισαγγελική πρόταση προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι ήταν αμετανόητοι μέχρι το τέλος. Αφού ικανοποίησαν τα πολιτικά ρουσφέτια των προσλήψεων, στη συνέχεια προσπάθησαν να «συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν προσκόμματα στην έρευνα» με «ψευδείς ισχυρισμούς και βεβαιώσεις».

«Καταχράστηκαν την εξουσία τους διαθέτοντας την ξένη περιουσία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγγελική πρόταση, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το δημόσιο με 1,3 εκατ. ευρώ. Η νέα εισαγγελική πρόταση εκθέτει τον Αδ. Γεωργιάδη και δικαιώνει το Documento για τις αποκαλύψεις του αλλά και για τη… λάσπη που δέχτηκε από τον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης ότι δήθεν η υπόθεση ήταν μια «κακοστημένη σκευωρία».
Μάλιστα, το μεγάλο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε αποκαλυφθεί από το Documento από το πρώτο κιόλας φύλλο της εφημερίδας, τον Νοέμβριο του 2016. Είχε δημοσιευτεί ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο «κελαηδούσε» ο μέχρι τότε «ισόβιος» διευθυντής του οργανισμού Θεόδ. Παπαδημητρίου για τις παράνομες προσλήψεις που του παράγγελναν υπουργοί, βουλευτές, ακόμη και οι φρουροί τους.

Τότε η αντίδραση της Δικαιοσύνης ήταν να ασκήσει παράνομα ποινική δίωξη σε βαθμό… κακουργήματος σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου, παρότι αυτό αφορούσε μείζον ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Πέντε χρόνια μετά η παράνομη δίωξη κατέπεσε πρόσφατα, όπως ήταν φυσικό, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδ. Παπαδημητρίου, εκτός από τις εκκρεμείς διώξεις σε βάρος του, έχει ήδη μια πρωτόδικη πενταετή καταδίκη με τριετή αναστολή για απάτη κατ’ εξακολούθηση για ζημιογόνες συμβάσεις.

Τα παράνομα  ρουσφέτια

Η επίμαχη εισαγγελική εισήγηση παραπομπής σε δίκη για κακουργήματα αφορά 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες έγιναν το διάστημα 2011-14. Είναι κι αυτή ένα από τα σκάνδαλα που ανέδειξε πολιτικά με τις ενέργειές του, αποστέλλοντας παράλληλα όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλ. Πολάκης.

Πρόκειται για «προσλήψεις – συνεργασίες» διάφορων ειδικοτήτων, είτε διοικητικών υπαλλήλων είτε γιατρών. Οι παράνομες προσλήψεις έγιναν, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δίχως να τηρηθούν όσα ορίζουν η σχετική νομοθεσία και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα, με βάση τη σχετική νομοθεσία η πρόσληψη προσωπικού όλων των κατηγοριών στο ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) διενεργείται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ για τους γιατρούς και νοσηλευτές είναι απαραίτητο να εκδοθεί ΠΥΣ ή απόφαση του αρμόδιου υπουργού.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, οι προσλήψεις έγιναν, όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση, στο «πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων από πολιτικά γραφεία και ιδιώτες». Πολιτικά ρουσφέτια δηλαδή προς ικανοποίηση της εκλογικής τους πελατείας, σε βάρος όμως του κρατικού κορβανά.

Αλλωστε, όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε καν ανάγκη τις «υπηρεσίες» που του παρείχαν οι προσληφθέντες διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ σε ό,τι αφορά τους γιατρούς και νοσηλευτές ουδέποτε υπήρξαν τα απαραίτητα αιτήματα από νοσοκομεία και κρατικούς φορείς.

«…Οι προσλήψεις αυτές δεν είχαν κανένα απολύτως έρεισμα, εντασσόμενες, εκ μέρους των εμπλεκομένων σε ένα γενικότερο πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων που φέρονται να προέρχονται από πολιτικά γραφεία και στελέχη της διοίκησης ή ιδιώτες, τα οποία όμως αιτήματα δεν είχαν σχέση με τον σκοπό και τις ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ, που τελικά ζημιώθηκε κατά το ποσό της μισθοδοσίας των ανωτέρω αφού δεν είχε ανάγκη των υπηρεσιών τους…» επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση.

Επαρκείς ενδείξεις για την ενοχή τους

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται λόγος για επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τεσσάρων προσώπων και συγκεκριμένα των Θεόδ. Παπαδημητρίου, Αικ. Πολύζου, Ανδρ. Θεοφιλάτου και Στ. Πουλή για «τις αξιόποινες πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη». Αντίθετα, η εισήγηση της εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο είναι απαλλακτική για την Τζένη Κρεμαστινού, τότε πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τον Θεόδ. Παπαδημητρίου, όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση φέρεται να ενέκρινε τις παράνομες προσλήψεις από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι και τον Μάιο του 2014 προτού αυτές υποβληθούν στην πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως όφειλε. Κατά την εισαγγελική πρόταση ο Θεόδ. Παπαδημητρίου, στον οποίο αποδίδεται η απιστία, φέρεται με τις ενέργειές του να προκάλεσε «…εν γνώσει του βέβαιη ζημία» στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία ανήλθε σε 1,3 εκατ. ευρώ. Στη ζημία του ΚΕΕΛΠΝΟ συνέβαλαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του ως συνεργοί στην κακουργηματική απιστία, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά την τότε προϊσταμένη του τμήματος οικονομικής διαχείρισης στο ΚΕΕΛΠΝΟ Αικ. Πολύζου, η εισαγγελέας επισημαίνει: «…ενέταξε τους παρανόμως προσληφθέντες στις καταστάσεις της μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπέγραψε ως εισηγήτρια τις μισθοδοτικές καταστάσεις των 74 συνεργατών υπαλλήλων, κατέβαλε αμοιβές εκτός μισθοδοσίας χωρίς να υφίσταται σχετική απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, γνωρίζοντας ότι οι προσλήψεις ήταν παράνομες και οι αμοιβές τους θα καταβάλλονταν από τις κρατικές επιχορηγήσεις αλλά και εν μέρει από δάνειο 200 εκατ. ευρώ».

Επισημαίνεται ότι, όπως αποκάλυψε το Documento, η Αικ. Πολύζου προσλήφθηκε στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα –εποπτεύων της οποίας είναι ο Αδ. Γεωργιάδης– στις 18 Αυγούστου 2021 ως «υπάλληλος τμήματος λογιστηρίου», αποτελώντας στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας.
Εκτός από δικαίωμα υπογραφής, η Πολύζου φέρεται βάσει της ίδιας πράξης να συγκαταλέγεται στους υπαλλήλους που έχουν εξουσιοδοτηθεί να παρακολουθούν τις κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών που τηρεί η τράπεζα μέσω e-banking, γεγονός που αποδεικνύει τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει αναλάβει.

Πρωτόκολλα από άλλα τμήματα

Εντύπωση προκαλούν και όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησε η «παρέα του ΚΕΕΛΝΠΟ». Σε μία περίπτωση έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν το όνομα υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ ως του προσώπου που δήθεν είχε εισηγηθεί την πρόσληψη 14 ατόμων από τους 74. Ωστόσο, όπως κατέθεσε η υπάλληλος, «ουδέποτε είχε εισηγηθεί την πρόσληψή τους», «ούτε τους γνώριζε», «ενώ οι αριθμοί πρωτοκόλλου των φερόμενων ως δικών της εισηγήσεων είτε ήταν κενοί και κρατημένοι είτε αφορούσαν σε άλλα θέματα».
Οπως αναφέρει η εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη στην παραπεμπτική της εισήγηση, οι Στ. Πουλής και Ανδρ. Θεοφιλάτου συνέταξαν τον Μάρτιο του 2015 σχέδια ηλεκτρονικών εγγράφων που αφορούσαν πρόταση για προσλήψεις που θα αμείβονταν από τα χορηγικά προγράμματα.
Με τη μόνη διαφορά ότι τα «έγγραφα δεν ανευρέθησαν στο αρχείο της γραμματείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ οι περισσότεροι αριθμοί πρωτοκόλλου φέρονται να είναι χρεωμένοι σε άλλο τμήμα και συγκεκριμένα στο τμήμα εξοπλισμού».

«…Οι ας άνω 74 συνεργάτες υπάλληλοι εντάχθηκαν μη νόμιμα στη μισθοδοσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ επιπροσθέτως από τη γενική επισκόπηση των ανωτέρω είναι πρόδηλη η προσπάθεια των εμπλεκομένων στις προσλήψεις αυτές να προσδώσουν νομιμοφάνεια στη μισθοδοσία των ανωτέρω υπαλλήλων με την επίκληση ανύπαρκτων εισηγήσεων που μάλιστα έφεραν αριθμούς πρωτοκόλλου που ήταν χρεωμένοι σε άλλα τμήματα καθώς και με την επίκληση δήθεν σχετικών πρακτικών ΔΣ που όμως στην πραγματικότητα είχαν άλλο περιεχόμενο ή δεν είχαν καν λάβει χώρα» όπως επισημαίνεται.

Επικαλέστηκαν χορηγία που ήταν για άλλο σκοπό

Οι παρανομίες όμως δεν είχαν να κάνουν μόνο με τις προσλήψεις. Από την πλευρά των εμπλεκομένων επιχειρήθηκε εκ των υστέρων «να δημιουργηθεί νομιμοποιητική βάση» για τις συγκεκριμένες προσλήψεις και την αμοιβή που καταβλήθηκε, όπως τονίζεται στην εισαγγελική εισήγηση.

Ειδικότερα, επικαλέστηκαν απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ του 2008 που αφορούσε χορηγία της Estée Lauder προς τον οργανισμό ύψους 300.000 ευρώ. Η χορηγία όμως αυτή δεν είχε να κάνει με προσλήψεις αλλά αφορούσε τη δημιουργία προστατευόμενης δομής για άστεγους HIV οροθετικούς ενήλικες. Οπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, στην απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προβλεπόταν καν η μελλοντική πρόσληψη προσωπικού, ενώ ουδέποτε τέθηκε προς συζήτηση στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αλλωστε στη σύμβαση με την Estée Lauder υπήρξε ρητή πρόβλεψη ότι οι προσλήψεις θα βαρύνουν το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο πλαίσιο της εμπέδωσης «νομιμοφάνειας» στις προσλήψεις οι εμπλεκόμενοι σκαρφίστηκαν και άλλες μεθόδους. Ιδιαίτερα ευρηματικός εμφανίζεται ότι υπήρξε ο Στ. Πουλής, επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του Αδ. Γεωργιάδη.

Τον Δεκέμβριο 2013 ο Πουλής, όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση, με έγγραφό του προς το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ «περί υπαγωγής του γραφείου προστατευόμενων διαμερισμάτων στην οργανωτική δομή του τμήματος», «βεβαίωσε ψευδώς» ότι 53 από τους 74 προσληφθέντες είχαν «απασχοληθεί για τις ανάγκες του προγράμματος στα συγκεκριμένα διαμερίσματα και αμείβονταν από χορηγικά προγράμματα». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «οι 53 ουδέποτε απασχολήθηκαν για τις ανάγκες του προγράμματος της Δομής και ουδέποτε αμείφθηκαν από χορηγικά προγράμματα».

Η έκθεση της ΔΕΕ που «καίει» τον Πουλή

Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα της υπ’ αριθμόν 3022/21/5110Θ/2018 έρευνας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛΑΣ στα έγγραφα που είχε καταθέσει ο Πουλής. Σύμφωνα με αυτήν, το έγγραφο που υποτίθεται ότι είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2013 ο Πουλής στην ουσία είχε δημιουργηθεί ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου 2014.

«…το υπ’ αριθμόν πρωτ. 8094/11/12/2013 έγγραφο του Πουλή αποτελεί προϊόν συρραφής, με σκοπό τη νομιμοποίηση των προσλήψεων της χρονικής περιόδου 2012-2014 και δημιουργήθηκε τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου 2014 και Ιουλίου 2014 σε συνεργασία με την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου…». Η τελευταία φέρεται μάλιστα να υπέδειξε σε υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ να πρωτοκολλήσει το έγγραφο του συζύγου της το 2014 «με τη χρήση αριθμού πρωτοκόλλου του 2013». Με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να προσδώσει νομιμοφάνεια και να υπάρξει νομιμοποιητική βάση σε περίπτωση τυχόν ελέγχου.

Πρόσθετες αμοιβές με ψεύδη της Θεοφιλάτου

Το εξοργιστικό δεν έχει να κάνει όμως μόνο με τις καθαυτές παράνομες προσλήψεις των 74 στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η εισαγγελική έρευνα απέδειξε και κάτι ακόμη. Εκτός από τις παράνομες προσλήψεις, η «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ» φρόντισε να τους παρέχει και «επιπλέον αμοιβές εκτός μισθοδοσίας» που έφταναν τις 6.550 ή ακόμη και τις 7.550 ευρώ μεικτά, την ώρα που η τότε κυβέρνηση πετσόκοβε μισθούς και συντάξεις και απαιτούσε από τον ελληνικό λαό θυσίες λόγω μνημονίων. Οι επιπλέον αμοιβές δόθηκαν με πρόσχημα την παροχή υπηρεσιών «για την κάλυψη αναγκών των παραχωρησιακών κέντρων Αμυγδαλέζας».

Ενεργό ρόλο σε αυτό είχε η Ανδρ. Θεοφιλάτου, σύζυγος του Στ. Πουλή και προϊσταμένη την περίοδο εκείνη του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Δηλαδή ήταν «υπεύθυνη για την οργάνωση, τον έλεγχο και τον συντονισμό όλων των διοικητικών δραστηριοτήτων του φορέα και της πρόσληψης της πάσης φύσεως προσωπικό» σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.

Ειδικότερα, η Θεοφιλάτου με οκτώ διαφορετικές εισηγήσεις της το 2014 προς τον τότε διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδ. Παπαδημητρίου με θέμα «Υποστήριξη Προγραμμάτων Αντιμετώπισης Λοιμωδών Νοσημάτων στο ΥΦΕΚΑ Αμυγδαλέζας» πρότεινε την έγκριση συνεργασίας με κάποιους από τους 74 προσληφθέντες. Στις εισηγήσεις της επικαλούνταν σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ και δημόσια έγγραφα που αφορούσαν εμβολιασμούς και ακτινολογικές εξετάσεις στα κέντρα κράτησης. Ωστόσο σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση η συνεδρίαση αυτή ήταν «ανύπαρκτη», ενώ τα συγκεκριμένα έγγραφα «δεν αιτιολογούν την ανάγκη συνεργασίας με διοικητικούς υπαλλήλους προκειμένου ορισμένοι εκ των προσληφθέντων να συνεχίσουν να αμείβονται μετά τη λήξη των συμβάσεών τους».

«…Επί της ουσίας στα άτομα αυτά καταβλήθηκαν πρόσθετες αμοιβές με παράνομες ενέργειες εκμεταλλευόμενοι υπαρκτές ανάγκες των κέντρων αυτών σε εμβολιασμούς και ακτινολογικές εξετάσεις, εισηγήθηκαν για την εξυπηρέτηση αναγκών αυτών η συνεργασία των ήδη προσληφθέντων διοικητικών υπαλλήλων…» αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση.

Ακόμη μία πρόταση παραπομπής

Η «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ» (Αικ. Πολύζου, Στ. Πουλής, Ανδρ. Θεοφιλάτου και Θεόδ. Παπαδημητρίου) είναι εμπλεκόμενη και σε άλλη μία υπόθεση 22 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για την οποία επίσης υπάρχει εισαγγελική πρόταση παραπομπής τους σε δίκη.

Η εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραπομπή αφορά επίσης τα κακουργήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για ζημιά στο δημόσιο ύψους 252.629,18 ευρώ και της άμεσης συνέργειας στις παραπάνω πράξεις (η απιστία αποδίδεται στον Παπαδημητρίου και η συνέργεια στους υπόλοιπους τρεις). Οι ποινικές διώξεις είχαν ασκηθεί εις βάρος των τεσσάρων από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε και σχετικό πόρισμα που εκδόθηκε από τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση. Στην προκειμένη περίπτωση οι παράνομες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά επί υπουργίας του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Οι συγκεκριμένοι εξωτερικοί συνεργάτες «εντάχθηκαν μη νόμιμα στη μισθοδοσία του ΚΕΕΛΠΝΟ τουλάχιστον από την 31-10-2013, σταδιακά ανάλογα με τον χρόνο πρόσληψης ενός εκάστου εξ αυτών και μέχρι και τον Μάιο του έτους 2014».

Το ερώτημα πλέον που τίθεται μετά και τις αποκαλύψεις του Documento για τη νέα εισαγγελική πρόταση είναι τι θα πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα εξακολουθήσει να παρέχει στήριξη στον εκλεκτό τού Αδωνη Στ. Πουλή ή θα τον διαγράψει, στέλνοντας μήνυμα και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης;

 

Οταν ο Αδωνης πανηγύριζε για την… αθώωση Πουλή

Η εξέλιξη αυτή με τη νέα εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη για κακουργήματα για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελεί ακόμη μία δικαίωση του Documento, ενώ εκθέτει για ακόμα μια φορά τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, που από την πρώτη στιγμή είχε χαρακτηρίσει «πολιτική» και «στημένη» την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και παρείχε δημόσια στήριξη στον πρώην συνεργάτη του και πολιτευτή της ΝΔ Στ. Πουλή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που απαίτησε από τη ΝΔ του Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2019 ο Πουλής, ενώ ο ίδιος φέρεται να φρόντισε να τον τοποθετήσει ως διευθύνοντα σύμβουλο σε αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Φυλής. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που δημόσια έχει φωτογραφηθεί με τον Στ. Πουλή και τον έχει χαρακτηρίσει φίλο του, όπως σε πρόσφατη επίσκεψή του στον Δήμο Φυλής εκθέτοντας έτσι και την υπόλοιπη ΝΔ.

«Ενας από τους πιο καλούς μου φίλους και συνεργάτες, ο Σταμάτης Πουλής, βρίσκεται στον Δήμο Φυλής και μου σήμανε αμέσως τον συναγερμό για το έργο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσω τις επαφές με τον δήμαρχο» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Αδ. Γεωργιάδης.

Αξιοσημείωτα είναι και τα δημόσια πανηγύρια του Αδ. Γεωργιάδη το 2019, όταν το δικαστικό συμβούλιο έπαυσε την ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της συμμορίας σε βάρος του Στ. Πουλή λόγω… παραγραφής και όχι λόγω της ουσίας της υπόθεσης. Είχαν προηγηθεί σχετικές προσφυγές κατά του κλητήριου θεσπίσματος που είχαν γίνει δεκτές. Αμέσως τόσο ο Στ. Πουλής και ο Αδ. Γεωργιάδης όσο και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ βιάστηκαν να πανηγυρίσουν.

Σε tweet του ο Αδ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «δήθεν παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ» που ο ίδιος χαρακτήριζε «νόμιμες». Σε άλλο tweet ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μία μέρα μετά εγκαλούσε τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη όταν ο τελευταίος ανέφερε σε tweet ότι αθωώθηκαν λόγω παραγραφής. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως από την εισαγγελική πρόταση, τόσο ο Κ. Βαξεβάνης όσο και η υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα του Documento είχαν δίκιο, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι έκθετος ο Αδ. Γεωργιάδης αλλά και ο Κυρ. Μητσοτάκης που κατέβασε υποψήφιο βουλευτή τον Στ. Πουλή.

 

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter