Έκκληση για άμεση βοήθεια ενός δισ. δολαρίων στην Τουρκία από τον ΟΗΕ

Έκκληση για άμεση βοήθεια ενός δισ. δολαρίων στην Τουρκία από τον ΟΗΕ

Έκκληση για διεθνή βοήθεια για τη συγκέντρωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την Τουρκία απηύθυνε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που σκότωσε τουλάχιστον 42.000 ανθρώπους τόσο στη γειτονική χώρα όσο και στη Συρία.

«Η χρηματοδότηση – η οποία καλύπτει μια περίοδο τριών μηνών – θα βοηθήσει 5,2 εκατομμύρια ανθρώπους και θα επιτρέψει σε οργανώσεις παροχής βοήθειας να ενισχύσουν την κρίσιμη υποστήριξή τους στις προσπάθειες υπό την ηγεσία της κυβέρνησης της Τουρκίας, μετά τον πιο καταστροφικό σεισμό στη χώρα εδώ και έναν αιώνα», δήλωσε ο Γκουτέρες.

«Η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο και έχει δείξει τεράστια γενναιοδωρία στη γειτονική της Συρία εδώ και χρόνια», επέμεινε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ. «Τώρα είναι η ώρα να στηρίξει ο κόσμος τον λαό της Τουρκίας, όπως έκαναν με άλλους που αναζητούν βοήθεια», πρόσθεσε και κατέληξε διευκρινίζοντας ότι «οι ανάγκες είναι τεράστιες, (ότι) οι άνθρωποι υποφέρουν και (ότι ) δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Διαβάστε επίσης:

Σεισμοί Τουρκία: 17χρονη σώθηκε μετά από 248 ώρες στα ερείπια – «Αυτή που δεν πεθαίνει» (Video)

Πένθος και απόγνωση στην Τουρκία: «Όλα τα παιδιά είναι νεκρά», κραυγή αγωνίας στο Αντιγιαμάν (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter