Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: ΄Εσπασε τη σιωπή του ο Αλέξης Τσίπρας – Μήνυμα για την ισχύ της μαζικής συμμετοχής

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: ΄Εσπασε τη σιωπή του ο Αλέξης Τσίπρας – Μήνυμα για την ισχύ της μαζικής συμμετοχής

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που εκκίνησαν οι διαδικασίες διαδοχής του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο   Αλέξης Τσίπρας , αν και διακριτικά, σπάει τη σιωπή του. Λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος,  σε εκλογικό τμήμα στην Αθήνα, το απόγευμα της Κυριακής (17 Σεπτεμβρίου 2023),  ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ) και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε μια λακωνική δήλωση  στην οποία αποτύπωσε ως σημαντική την κινητοποίηση και την ψήφο χιλιάδων ανθρώπων , στο πλαίσιο της οποίας ενέταξε και τη δική του συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ως ένα μέλος ανάμεσα σε τόσα άλλα που δίνουν το “παρών” .

Παράλληλα,  σκιαγράφησε  αδρά τη σημασία που έχει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ευρύτερα για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα  η  ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.  Μάλιστα, άφησε αιχμές για όσους θεώρησαν ή θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ …τελειωμένο από τα πολιτικά τεκταινόμενα της επόμενης μέρας για τη χώρα.

Προέβαλε ότι η 17η Σεπτεμβρίου 2023 είναι η μέρα που μιλούν τα μέλη του κόμματος και οι πέντε διεκδικητές για την ηγεσία. Οι δηλώσεις του έγιναν σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού Λυκείου στην Πλάκα όπου ψήφισε στις εσωκομματικές κάλπες.
Οπως είπε, «μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους «παρών» μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες. Το δικό τους μαζικό παρών δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα». 

Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανοίξει το δρόμο για τη διαδοχή του,  είχε αποφύγει δημόσιες τοποθετήσεις,  ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ερμηνεία περί μεροληπτικής στάσης υπέρ κάποιας υποψηφιότητας.
Η τελευταία δημόσια δήλωσή του Αλέξη Τσίπρα, μετά τις εθνικές εκλογές και πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, είχε γίνει στις 29 Ιουνίου 2023.

Με αυτή είχε ανακοινώσει την απόφασή του να προτείνει την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος με άμεση προσφυγή στις διαδικασίες στις οποίες δεν θα ήταν υποψήφιος.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter