Εκστρατεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της ακρίβειας

Εκστρατεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της ακρίβειας

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα αρχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας αυτή την εβδομάδα, ενώ την ίδια ώρα θα τρέχει και η καμπάνια του κόμματος για την ακρίβεια, στην οποία οι επιτελείς της Κουμουνδούρου αποδίδουν μεγάλη σημασία.

Οι περιοδείες ξεκινούν από την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος που έχει δοκιμαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν και το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα έχει ως εξής: πρώτα θα επισκέπτονται όλους τους νομούς της κάθε περιφέρειας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και θα ακολουθεί ο πρόεδρος του κόμματος στην πρωτεύουσα της περιφέρειας, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, στη λογική ότι κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της και ότι τα προβλήματα –και συνεπώς και οι ανάγκες– δεν είναι παντού ίδιες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θέλουν να έχουν έτοιμο ένα φάκελο για κάθε περιφέρεια, στον οποίο θα καταγράφονται τα προβλήματα και οι ανάγκες στο πλαίσιο της προσπάθειας του κόμματος να έρθει σε επαφή και να ακούσει την κοινωνία.

Στόχος είναι ο Αλ. Τσίπρας εντός τριμήνου (δηλαδή μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου) να έχει περιοδεύσει και στις 13 περιφέρειες της χώρας (επί της ουσίας κάθε εβδομάδα ο Αλ. Τσίπρας θα είναι σε διαφορετική περιφέρεια) και αμέσως μετά, στα τέλη Φεβρουαρίου, να λάβει χώρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Μπάνερ και σποτ

Από αυτή την εβδομάδα ξεκινά και η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με μπάνερ και σποτάκια για την ακρίβεια που μαστίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Αιχμή της καμπάνιας θα είναι οι παρακάτω προτάσεις του κόμματος, τις οποίες είχε παρουσιάσει ο πρόεδρός του συζητώντας με τους παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας ενόψει της ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο:

• Αναστολή του φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο φυσικό αέριο.

• Πάγωμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.

• Αναστολή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά.

• Σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη.

• Επέκταση των επιδομάτων θέρμανσης και σε ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια και αυτό αφορά ιδιαίτερα τη βόρεια Ελλάδα λόγω του πιο ψυχρού και μεγαλύτερου σε διάρκεια χειμώνα.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ζητήσει διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων και μέρους της βασικής οφειλής των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και αποπληρωμή της υπόλοιπης οφειλής σε εύρος 120 δόσεων (αντίστοιχη της ρύθμισης που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως προς τα χρέη των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία), μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα με κριτήρια και επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση θέσεων εργασίας για όσο διάστημα χρειαστεί, με την υποχρέωση της μη απόλυσης του συνόλου των εργαζομένων.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι το θέμα της ακρίβειας είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Επί της ουσίας το θέμα έχει ξεφύγει από την ενέργεια και αφορά πλέον τα τρόφιμα και τα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, σε μια περίοδο μάλιστα που νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βίωσαν και βιώνουν ακόμη τις επιπτώσεις της πανδημίας και του πολύμηνου lockdown.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές δαπάνες διαβίωσης, ενώ την ώρα που η κυβέρνηση εκχωρεί τη ΔΕΗ σε ιδιώτες, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν σε δόσεις τους υπέρογκους λογαριασμούς που λαμβάνουν, ως μοναδική

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Εφης Αχτσιόγλου ότι «η κυβέρνηση αφήνει τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας στο έλεος της γενικευμένης κρίσης ακρίβειας» και ότι «βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας ανθρωπιστικής κρίσης, μιας κρίσης φτωχοποίησης», όπου «η κυβέρνηση αδιαφορεί επιδεικτικά για τις ανάγκες της κοινωνίας» και «πανηγυρίζει για τους ρυθμούς ανάπτυξης», ενώ «κρατά ουσιαστικά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό και η ακρίβεια σαρώνει, με αποτέλεσμα το πραγματικό εισόδημα των πολιτών να μειώνεται».

Βολές κατά Πλεύρη

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, και με την εξέλιξη της πανδημίας. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να έχει σημάνει λήξη συναγερμού και κλείνει τα αυτιά της στις εκκλήσεις των ειδικών για λήψη νέων μέτρων προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Μάλιστα, στρέφουν τα πυρά τους κατά του αρμόδιου υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή μιλώντας στον Σκάι είπε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να λάβει έκτακτα μέτρα για την πανδημία που βρίσκεται σε έξαρση, εγκαταλείποντας επί της ουσίας στην τύχη τους όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα νούμερα όμως είναι αποκαλυπτικά. Για παράδειγμα, πέρυσι στις 10 Οκτωβρίου είχαμε 667 κρούσματα, οκτώ νεκρούς και 87 διασωληνωμένους, ενώ την ίδια ημέρα φέτος είχαμε 3.729 κρούσματα, 38 νεκρούς και 351 διασωληνωμένους! Και φυσικά όλοι θυμούνται ότι πέρυσι ακολούθησε ο μαύρος Νοέμβριος, ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι πραγματικά ακατανόητη η κυβερνητική στάση, σύμφωνα με την οποία ό,τι έγινε έγινε και από εδώ και στο εξής ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεων ή των μη πράξεών του. Ωστόσο, λένε στην Κουμουνδούρου, το ΕΣΥ είναι και πάλι στα όριά του και χιλιάδες πολίτες με άλλα νοσήματα ταλαιπωρούνται ή δεν βρίσκουν κρεβάτι και αναβάλλουν εγχειρήσεις και θεραπείες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter