Εκταφή των σορών στην Μπούτσα ζητά ο ΟΗΕ

Εκταφή των σορών στην Μπούτσα ζητά ο ΟΗΕ
Screens display the results of a vote on a resolution regarding the war in Ukraine at United Nations headquarters, Thursday, March 24, 2022. (AP Photo/Seth Wenig)

Με τις πληροφορίες γύρω από τη σφαγή στη Μπούτσα της Ουκρανίας να παραμένουν συγκεχυμένες, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, ζητά την εκταφή των σορών που θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους προκειμένου να διερευνηθούν πιθανά εγκλήματα πολέμου.

«Με τρομάζουν οι εικόνες αμάχων που κείτονται νεκροί στους δρόμους και σε αυτοσχέδιους τάφους στην πόλη Μπούχα στην Ουκρανία», είπε η Μπατσελέτ.

«Οι αναφορές που προκύπτουν εγείρουν σοβαρά και ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με πιθανά εγκλήματα πολέμου, σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε.

«Είναι σημαντικό όλοι οι σοροί να εκταφούν και να ταυτοποιηθούν ώστε να μπορούν να ενημερωθούν οι οικογένειες των θυμάτων και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου», κατέληξε.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας δημοσίευσε τα ονόματα, τους βαθμούς και τα στοιχεία διαβατηρίου των Ρώσων που υπηρετούσαν στην 64η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων που είχε καταλάβει την Μπούσα μέχρι τις 31 Μαρτίου. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «όλοι οι εγκληματίες πολέμου πρέπει να προσαχθούν και να δικαστούν για εγκλήματα κατά του πληθυσμού των αμάχων της Ουκρανίας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter