Έκθεση στη μνήμη του Παύλου Σάμιου στην Τήνο

Έκθεση στη μνήμη του Παύλου Σάμιου στην Τήνο

Η γκαλερί ΑΛΜΑ παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Άγγιγμα Έμπνευσης» στη μνήμη του Παύλου Σάμιου στην Τήνο.

Ο σημαντικός ζωγράφος και πανεπιστημιακός, καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Παύλος Σάμιος έφυγε από τη ζωή το Φεβρουάριο του 2021.

Η έκθεση -η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει πέρσι- πραγματοποιείται στον οικισμό Τριαντάρου και τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 23 & το Σάββατο 24 Ιουλίου.

Γράφει χαρακτηριστικά η Μαρία Ξανθάκου: «Πέρυσι τέτοια εποχή, στον παραδοσιακό οικισμό του Τριαντάρου της Τήνου, είχε προγραμματιστεί έκθεση του αγαπημένου μας Παύλου Σάμιου με πρωτοβουλία της γκαλερί ΑΛΜΑ και των ιδιοκτητών της εξοχικής κατοικίας “A Touch of New – Ασπάλαθος.” Λόγω πανδημίας η έκθεση, την οποία ήθελε πολύ να πραγματοποιήσει ο Παύλος, δυστυχώς ματαιώθηκε.

Φέτος, ο “μαγικός” αυτός ζωγράφος δεν είναι πια κοντά μας. Έχασε την μάχη της ζωής και φτερούγισε για άλλους κόσμους. Με την αγαπητή φίλη Μαρία Αλμπάνη [σ.σ. ιδιοκτήτρια της γκαλερί ΑΛΜΑ] αποφασίσαμε να εκπληρώσουμε την επιθυμία του και να οργανώσουμε αυτήν την έκθεση στη μνήμη του, με χαρακτηριστικά έργα από διαφορετικές περιόδους της πορείας του.

Στον οικισμό Τριαντάρου της Τήνου λοιπόν, σε έναν πολύ ξεχωριστό χώρο, θα σας περιμένουμε φέτος το καλοκαίρι να επισκεφθείτε την έκθεση του Παύλου Σάμιου.

Η Μαρία Αλμπάνη υπήρξε αγαπημένη φίλη του Παύλου και γι’ αυτό είναι εύκολο για μένα να δεχθώ αυτήν την γενναιόδωρη πρόσκληση.

Η παρουσία του Παύλου Σάμιου στον εικαστικό χώρο δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει. Είναι τιμή μου και συγκίνηση να μπορώ μαζί με την συμπαράσταση και βοήθεια των συνεργατών και φίλων του Παύλου να τιμώ το έργο του με συνέπεια και όσο πιο πιστά μπορώ.

Σας ευχαριστώ και σας περιμένουμε με αγάπη.”

Info Διάρκεια έκθεσης: 23/7 – 23/8. Καθημερινά, 18:30 – 21:30

 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter