Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ρόδο – Ανοιχτά μέτωπα σε Δυτική Αττική, Κορινθία και Δερβενοχώρια (Videos)

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ρόδο – Ανοιχτά μέτωπα σε Δυτική Αττική, Κορινθία και Δερβενοχώρια (Videos)

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο νησί της Ρόδου. Το βράδυ της Τετάρτης ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος έδωσε εντολή εκκένωσης του χωριού Απόλλωνα, ωστόσο με νεότερη ενημέρωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η εντολή ακυρώθηκε. Ο αντιδήμαρχος Καμείρου Σάββας Χριστοδουλου ανέφερε με δηλώσεις του στο «Κόκκινο 105,5» ότι ακυρώθηκε ουσιαστικά η εκκένωση του οικισμού Απόλλωνα, ωστόσο συνεχίζουν να μεταφέρονται προληπτικά σε ξενοδοχεία του νησιού άνθρωποι με προβλήματα υγείας αλλά και ηλικιωμένοι.


Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης εκκενώθηκαν τα χωριά Σάλακο, Ελεούσα και Διμυλιά, αλλά και το ξενοδοχείο «Έλαφος» στον Προφήτη Ηλία. Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, προχώρησαν σε αίτημα με τη μορφή κατεπείγοντος προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου. Το αίτημα αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου.

Μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις δίνεται και στο μέτωπο των Δερβενοχωρίων. Μέλημα των πυροσβεστών και των εθελοντών είναι να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Πάρνηθας. Νωρίτερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκκένωση πόρτα – πόρτα στον οικισμό Λεύκα, δίχως να έχει εκδοθεί 112. Οι καιρικές συνθήκες και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο πυροσβεστών και εθελοντών.

Στην περιοχή Λεύκα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά και να την αποτρέψουν από την είσοδο στον οικισμό, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για ένα καμένο σπίτι.

Παράλληλα, το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασε φωτιά και στην Τανάγρα Βοιωτίας. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ έγιναν ρίψεις και από ελικόπτερο.

Στη Λακωνία, μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Πυρί. Ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βερδός, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες, ώστε η φωτιά να οριοθετηθεί, πλην όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και λόγω των ανέμων.

Το βράδυ της Τετάρτης, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες, ωστόσο το μέτωπο δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί. Η φωτιά κατακαίει καλλιέργειες και δασική έκταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter