Εκτός Θεάτρου Τέχνης ο Γιάννης Λιγνάδης

Εκτός Θεάτρου Τέχνης ο Γιάννης Λιγνάδης

Το γεγονός ότι ο Γιάννης Λιγνάδης, αδελφός του καταδικασμένου Δημήτρη Λιγνάδη, αποτελεί παρελθόν από τη θέση του καθηγητή της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης γνωστοποίησε με επιστολή της η καλλιτεχνική διευθύντρια, Μαριάννα Κάλμπαρη, απαντώντας έτσι σε προηγούμενη επιστολή του πρώτου, στην οποία ανάμεσα σε άλλα υποστήριζε πως «για την επίτευξη του δολίου σχεδίου διάλυσης του Θεάτρου Τέχνης και της Σχολής του, απαραίτητος μοχλός ήταν η υπόθεσή μου (τακτική δαιμονοποίησης) και η μόχλευση των φοιτητών, μέχρι του σημείου της παρούσας μπαχαλοποίησης της Σχολής».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της στην Καθημερινή η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» Μαριάννα Κάλμπαρη κάνει γνωστό ότι δεν συμμερίζεται τις θέσεις του Γιάννη Λιγνάδη σχετικά με τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στη δραματική σχολή του θεάτρου και σημειώνει ότι μετά την επιστολή του «δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης».

Η επιστολή-απάντηση της Μαριάννας Κάλμπαρη:

Νιώθω πως είναι σχεδόν ανάρμοστο, ενώ όλη η χώρα πενθεί τα θύματα του αδιανόητου δυστυχήματος στα Τέμπη, εμείς να μιλάμε για τέτοια ζητήματα.

Επειδή όμως πρέπει να πάρω άμεσα θέση σε σχέση με την επιστολή του κυρίου Γιάννη Λιγνάδη της 1/3/23 στην Εφημερίδα «Καθημερινή»:

Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του. Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι μετά από αυτή την επιστολή, ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο

Τέχνης και όλους/ες τους συνεργάτες/ιδες και εργαζομένους/ενες του.

Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, όπως η σκέψη όλων, είναι μόνο στο τραγικό γεγονός.

Ευχαριστώ

Μαριάννα Κάλμπαρη

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter