Ελεύθερος ο αδελφοκτόνος στην Ηλεία – Τρία 24ωρα μετά ο ανακριτής Αμαλιάδας δεν έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης

Ελεύθερος ο αδελφοκτόνος στην Ηλεία – Τρία 24ωρα μετά ο ανακριτής Αμαλιάδας δεν έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης
Φωτογραφία αρχείου

Σάλο έχει προκαλέσει στον νομικό κόσμο της Ηλείας και στους πολίτες η πρωτοφανής ενέργεια των δικαστικών Αρχών της Αμαλιάδας να μην έχουν εκδώσει μέχρι αυτή την στιγμή ένταλμα σύλληψης για τον 71χρονο δολοφόνο αδελφό, του 68χρονου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου ο οποίος με βάση την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ταυτοποιήθηκε μετά από έρευνες δέκα μηνών.

Τρία εικοσιτετράωρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας και την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Αμαλιάδας για ανθρωποκτονία από πρόσθεση στον 71χρονο αδελφό του δολοφονηθέντος, ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος σαν να μη τρέχει τίποτα… προκαλώντας αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια στην κοινή γνώμη της Ηλείας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Γιώργος Σωτηρόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο documentonews.gr επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της δολοφονίας δεν έχει ακόμη συλληφθεί διότι δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις δικαστικές Αρχές.

Πηγές της Εισαγγελίας Αμαλιάδας που ρωτήθηκαν στην συνέχεια από το documentonews.gr ανέφεραν ότι ο φάκελος της υπόθεσης είναι στον Ανακριτή και συνεπώς σε αυτόν θα πρέπει να αναζητηθεί η αιτία της μη έκδοσης εντάλματος σύλληψης για τον φερόμενο δολοφόνο του 68χρονου.

Νομικοί κύκλοι και δικαστικές πηγές ανάφεραν ότι είναι πρωτοφανές και αδιανόητο νομικά να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία και ο Ανακριτής να μην έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον δράστη.

Από την περίεργη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης υπάρχει έντονος προβληματισμός και στους κόλπους των Ηλείων Αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση και εξιχνίασαν την δολοφονία του 68χρονου.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος είχε βρεθεί νεκρός και χτυπημένος πάνω από 40φορές στο κεφάλι , μέσα στο σπίτι του στην Εφύρα Αμαλιάδας τη νύχτα 19ης Σεπτεμβρίου 2023.

Η περίεργη συμπεριφορά του αδερφού του έγινε αμέσως αντιληπτή από τους αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση και μάλιστα επιβαρυντικό στοιχείο – όπως λένε αστυνομικές πηγές – ήταν η προσπάθεια του δράστη να σβήσει τα ίχνη της δολοφονίας και να αποπροσανατολίσει τις Αρχές.

Συγκεκριμένα ο 71χρονος αδελφοκτόνος αλλοίωσε τα δεδομένα στο χώρο που βρισκόταν νεκρός ο αδερφός του. Σφουγγάρισε το δάπεδο και καθάρισε έπιπλα και λοιπά αντικείμενα από τα αίματα. Έγδυσε τον αδερφό του έπλυνε και άπλωσε τη μπλούζα που φορούσε την στιγμή της δολοφονίας, ενώ η σορός του 68χρονου βρέθηκε με ένα μαξιλάρι στο κεφάλι, στο δάπεδο. Όλα αυτά έγιναν πριν κληθεί η Αστυνομία στο χώρο και το ΕΚΑΒ, περίπου 40 λεπτά μετά από το έγκλημα και προσπάθησε γενικότερα να παραπλανήσει τις Αρχές κάνοντας λόγο για αυτοτραυματισμό του 68χρονου…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter