Ένα κερί και μια προσευχή για τα θύματα των επιθέσεων της Χαμάς (Photos)

Ένα κερί και μια προσευχή για τα θύματα των επιθέσεων της Χαμάς (Photos)

Φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων της Χαμάς αποτίουν χιλιάδες πολίτες σε πολλές πόλεις του κόσμου, στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο φεστιβάλ Supernova το περασμένο Σάββατο.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Εβραϊκή Συναγωγή Αθηνών, επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ. «Ήρθαμε εδώ σήμερα στη Συναγωγή της Αθήνας, για να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στη θλίψη των οικογενειών στο Ισραήλ που θρηνούν την απώλεια νεογέννητων μωρών, παιδιών, αδερφών, γονέων, παππούδων και γιαγιάδων, που άγρια σφαγιάστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Βίκτωρ Ελιέζερ, λίγο πριν ο Ραβίνος των Αθηνών προχωρήσει στην επιμνημόσυνη δέηση, προσευχόμενος μεταξύ άλλων για «αληθινή δίκαιη και διαρκή ειρήνη».

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Νόαμ Κατς, αφότου ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη, υπογράμμισε σταχυολογώντας κάποιες από τις τραγικές ιστορίες που έχουν γίνει γνωστές τις τελευταίες ημέρες, ότι «κάθε Ισραηλινός έχει νιώσει τον αντίκτυπο» της επίθεσης της Χαμάς.

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ, δήλωσε «συγκλονισμένος από τα πρωτόγνωρο γεγονότα που εξελίχθηκαν τις τελευταίες μέρες στο κράτος του Ισραήλ» προσθέτοντας ότι «η πρωτοφανής αγριότητα και το ανελέητο μίσος εξαφάνισαν κάθε νόημα από τη λέξη άνθρωπος».

Κεριά άναψαν στη μνήμη των θυμάτων και στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω σοκ και θλίψης. Κάποιοι μάλιστα κρατούσαν φωτογραφίες νεκρών αγαπημένων προσώπων.

Ο Ρίσι Σουνάκ έκανε προσευχές σε μια συναγωγή του βόρειου Λονδίνου, όπου είπε στη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ότι «δεν θα σταματούσε σε τίποτα» για να τους κρατήσει ασφαλείς.

Μέλη της ισραηλινής κοινότητας ανάβουν κεριά μπροστά από φωτογραφίες των πρόσφατα απαχθεισών γυναικών από τις επιθέσεις στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας μπροστά από το κτίριο του ΟΗΕ στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Στο Νεπάλ άναψαν κεριά κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού, ζητώντας την επιστροφή των αγαπημένων προσώπων από το Ισραήλ, όπου τουλάχιστον 10 σκοτώθηκαν στην επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ενώ άλλοι εξακολουθούν να κρύβονται.

Μέλη της εβραϊκής κοινότητας άναψαν κεριά έξω από τη συναγωγή στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία.

Φιλοισραηλινοί διαδηλωτές ανάβουν κεριά με τη μορφή του Άστρου του Δαβίδ σε συγκέντρωση στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.  

Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, κεριά και προσευχές για τα θύματα της Χαμάς.

 

Dizengoff Square, Τελ Αβίβ:

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter