Ενα βιβλίο Hot.Doc History, υπόμνηση για τα εκλογικά αίσχη της Δεξιάς – Την Κυριακή 7 Μαΐου μαζί με το Documento

Ενα βιβλίο Hot.Doc History,  υπόμνηση για τα εκλογικά  αίσχη της Δεξιάς – Την Κυριακή 7 Μαΐου μαζί με το Documento

Πριν ψηφίσουμε θυμόμαστε τα εκλογικά τερατουργήματα της διαχρονικής Δεξιάς. Στο Hot.Doc History που θα βρείτε την Κυριακή 7 Μαΐου μαζί με το Documento, αναβιώνει το αμαρτωλό παρελθόν Συναγερμού και ΕΡΕ:

1951-53. Ο Παπάγος θωρακίζεται με ένα αυταρχικό Σύνταγμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση να νομοθετεί χωρίς ψηφοφορίες στη Βουλή. Για να το περάσει χρειάστηκε την ψήφο ενός βουλευτή που αποστάτησε από την Αριστερά.

1956-58. Το «Τριφασικό» εκλογικό μαγείρεμα βγάζει νικητή το …δεύτερο σε ψήφους κόμμα, την ΕΡΕ του Καραμανλή, με 165 έδρες. Αναγκάζει το Κέντρο να δεχτεί και την Αριστερά στο αντικαραμανλικό μέτωπο. Την ΕΔΑ που δυο χρόνια αργότερα με 24,8% αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση.

1958. Μια συνέντευξη-έκπληξη του Νίκου Ζαχαριάδη που καλεί σε «πανδημοκρατικό συνασπισμό απτή μια άκρη ώστην άλλη και δίχως καμία εξαίρεση»: «Στις εκλογές της 19ης Φλεβάρη επιβάλλεται να δοθεί αποκλειστικά και ενιαία η μάχη ενάντια στην καραμανλίδικη στρέβλωση και νόθεψη […] Εμείς οι κουκουέδες απαντάμε στο προσκλητήριο: Παρών! Και κάνουμε όλα όσα περνούν απτο χέρι μας για να προωθήσουμε τη δημοκρατική αλλαγή, την πανδημοκρατική συνεργασία…».

1961. Σχέδιο «Περικλής». Οταν ψήφιζαν και τα δέντρα. Οργιο νοθείας, πλαστογραφίας, (παρα)κρατικές οδηγίες προς κομματάρχες της ΕΡΕ για το  ψηφοδέλτιο, σε σφραγισμένο φάκελο, που πάει από ψηφοφόρο σε ψηφοφόρο για να ελεγχθεί η ψήφος τους. Κρεσέντο βιας με ξυλοδαρμούς, προπηλακισμούς υποψηφίων και νεκρούς δύο ΕΔΑϊτες (Βελδεμίρης, Κερπινιώτης).

1981. Η «Αλλαγή», μοναδική εξαίρεση με τον εκ Παρισίων Καρμανλή. Η ΝΔ ανέχεται την εκλογική νίκη του μαζικού λαϊκού μπλοκ που εκφραζόταν από το, ριζοσπαστικό τότε, ΠΑΣΟΚ του Ανδρ. Παπανδρέου.

 2023. Η ψηφιακή άλωση της Δημοκρατίας. Predator, Cambridge Analytica και η Team Jorge που παραπληροφορεί με στοχευμένες συκοφαντικές καμπάνιες.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter