Ενημέρωση Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς για Σκόπια – Νταβός

Ενημέρωση Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς για Σκόπια – Νταβός

Σειρά συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις επαφές του στην Ελβετία.

Προηγήθηκε η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.

Στις σημερινές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δεν θα ενημερώσει μόνο τους συνομιλητές του, αλλά ταυτοχρόνως θα διερευνήσει και κατά πόσον υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης και συναίνεσης για την επίλυση του Μακεδονικού, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα επιζητήσει μία «πλειοψηφία βουλευτών» στη Βουλή, αν οι διαπραγματεύσεις φτάσουν στην κατάθεση πρότασης λύσης.

Εξάλλου, την επιδίωξή του να οικοδομήσει έναν κώδικα συνεννόησης, παρά τις πολιτικές διαφωνίες, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης παραδέχθηκε χθες και δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τις δηλώσεις του όταν έγινε δεκτός από τον ΠτΔ.

«Πιστεύω ότι μέσα σε ένα κλίμα ουσιαστικού διαλόγου με προφανώς και διαφορετικές απόψεις, στη Δημοκρατία πρέπει να υπάρχουν, αλλά μέσα σε ένα κλίμα ουσιαστικού διαλόγου και νηφαλιότητας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα θέματα αυτά όπως πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής» επισήμανε, ενώ «φωτογραφίζοντας» ευθέως τις απόψεις που έχει εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε πως «εκεί δεν χωράνε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις».

Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των αρχηγών στο Μαξίμου, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο πρωθυπουργός θα έχει πρώτα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10.30 π.μ., ακολούθως στις 12.30μ.μ. με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στις 13:30, με τον Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις τις 15:00, με τον Σ. Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού και στις 17:30, με τον Β. Λεβέντη, πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

Τη Δευτέρα στις 14:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Σκοπιανό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter