Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ανδρουλάκης – Τι ακολουθεί (Video)

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ανδρουλάκης – Τι ακολουθεί (Video)

Στο προεδρικό Μέγαρο μετέβη το απόγευμα της Τρίτης ο Νίκος Ανδρουλάκης για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ως ο αρχηγός του τρίτου κόμματος μετά τα αποτελέσματα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως αναμενόταν, επέστρεψε τη διερευνητική εντολή σημειώνοντας ότι «Δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικών συγκλήσεων. Την επιστρέφω τη διερευνητική εντολή».

Νωρίτερα, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που πήρε, επικοινώνησε τηλεφωνικά μετά τις εκλογές με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη και πλέον επισπεύδονται οι διαδικασίες για να γίνουν δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Τι ακολουθεί

Τα βήματα μετά και την επιστροφή της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής είναι συνταγματικώς προδιαγεγραμμένα: η ΠτΔ θα έχει επικοινωνία με τους αρχηγούς και θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Βουλής.

Ένας εκ των τριών προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων ορίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου συνέρχεται σε συνεδρίαση μιας ημέρας, κατά την οποία υπάρχει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών.

Ακολουθεί η εκλογή προεδρείου και την επόμενη μέρα θυροκολλάται το προεδρικό διάταγμα το οποίο προσυπογράφεται από το μεταβατικό Υπουργικό Συμβούλιο για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών, μέσα σε 30 ημέρες από τις διερευνητικές, και την ημέρα σύγκλησης της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter