Επί ποδός οι υγειονομικές αρχές για την ευλογιά των πιθήκων – «4η-5η είδηση στην προ κορονοϊού εποχή» λέει ο Πλεύρης (Video)

Επί ποδός οι υγειονομικές αρχές για την ευλογιά των πιθήκων – «4η-5η είδηση στην προ κορονοϊού εποχή» λέει ο Πλεύρης (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Τη στιγμή που οι υγειονομικές αρχές και ειδικά ο ΕΟΔΥ βρίσκονται σε εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος από την ευλογιά των πιθήκων στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «Αν η ευλογιά των πιθήκων υπήρχε πριν από 5 χρόνια, στην προ κορονοϊού εποχή, θα ήταν 4η-5η είδηση».

Μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Πέμπτης, είπε ότι: «Η μεταδοτικότητα είναι πολύ πιο δύσκολη και δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει, αφού έχουμε 500 κρούσματα σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι δείγμα της μεταδοτικότητας».

Αναφορικά με το πρώτο κρούσμα, πρόσθεσε: «βγήκε θετικό το δείγμα, γίνεται και επιπλέον εξέταση, αλλά από αυτά που μου είπε ο κ. Ζαούτης είναι βέβαιο πως είναι κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων. Ο άνθρωπος έχει απομονωθεί στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός». Έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του. Δεν έχουμε χαρακτηριστικά κορονοϊού σε ότι αφορά τις επαφές, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολη η μεταδοτικότητα και απαιτεί επαφές πολύ στενές και σωματικές».

Ταυτόχρονα για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στη χώρα μας ισχυρίστηκε: «παρακολουθούμε κάθε κρούσμα που χαρακτηρίζεται ύποπτο. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Ευτυχώς όσα παιδιά έχουν κριθεί ως ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα είναι όλα μια χαρά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter