Επική γκάφα της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών – δεν αναγνώριζε κυριαρχία σε ρωσικά εδάφη!

Επική γκάφα της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών – δεν αναγνώριζε κυριαρχία σε ρωσικά εδάφη!

Σε ατμόσφαιρα μεγάλης έντασης διεξήχθησαν οι συζητήσεις ανάμεσα στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και την Βρετανίδα ομόλογο του Λιζ Τρας, όπου η τελευταία έφτασε στο σημείο να εκστομίσει ότι πόλεις όπως το Ροστόφ και το Βορονέζ δεν αποτελούν μέρος της Ρωσίας.

Μάλιστα πηγές που επικαλείται ο Guardian λένε πως η βρετανίδα επέμενε πως οι δύο πόλεις δεν ήταν μέρος της Ρωσίας, μπερδεύοντας τις με περιοχές της Ουκρανίας ενώ παρενέβη ο Βρετανός πρέσβης στην Ρωσία ώστε να αποσοβήσει τα χειρότερα.

Ο Λαβρόφ εξοργίστηκε τόσο πολύ από την στάση Τρας που δήλωσε ότι ένιωσε πως μιλούσε σε ένα «κουφό άτομο που ακούει αλλά δεν καταλαβαίνει». Αυτό διότι οι διπλωμάτες του ΗΒ αρνούνται να αναγνωρίσουν το δικαίωμα της Ρωσίας να μετακινεί στρατεύματα εντός των ορίων της επικρατείας της.

Η Τρας από τη μεριά της ανέφερε ότι κατηγόρησε την Ρωσία ότι επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία καθώς έχουν συγκεντρωθεί 100 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες στα ρωσοουκρανικά σύνορα ενόσω απείλησε με κυρώσεις σε περίπτωση ρωσικής εισβολής.

Οι συζητήσεις με την Λαβρόφ – Τρας αποτελούν ένα πισωγύρισμα μετά την ομολογουμένως πετυχημένη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Κρεμλίνο ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το ταξίδι του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στη Μόσχα στις 14-15 Φεβρουαρίου, όπου θα φανεί εάν θα συμφωνηθεί μια διπλωματική λύση που θα αποκλιμακώσει την Ουκρανική κρίση που πλέον διαρκεί τρεις μήνες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter