Επίσημο: FIFA και UEFA απέβαλαν τη Ρωσία από τις διοργανώσεις τους

Επίσημο: FIFA και UEFA απέβαλαν τη Ρωσία από τις διοργανώσεις τους

Οριστικές είναι οι κυρώσεις της UEFA και της FIFA σε βάρος της Ρωσίας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Οι διεθνείς ομοσπονδίες αποφάσισαν την αποβολή της εθνικής ομάδας και των ρωσικών συλλόγων από τις διοργανώσεις, ενώ η UEFA διακόπτει τη «χρυσή» χορηγική συνεργασία με την Gazprom ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

FIFA και UEFA σε απογευματινή τηλεδιάσκεψη συζήτησαν το μέλλον της εθνικής Ρωσίας ενόψει των μπαράζ για το Μουντιάλ του 2022 και της συμμετοχής τόσο της Σπαρτάκ Μόσχας στο Γιουρόπα Λιγκ, όσο και της εθνικής γυναικών στο Euro 2022, καθώς η Σουηδία, η Αγγλία και η Ελβετία δεν δέχονται να παίξουν απέναντι στη ρωσική ομάδα. Η τελική απόφαση τους ήταν να αποκλειστούν οι ρωσικές ομάδες, ενώ τερματίστηκε από την UEFA και η χορηγία της Gazprom.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση FIFA – UEFA: «Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι οποίες προέβλεπαν την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές ομάδες είτε ομάδες συλλόγων, θα αποκλειστούν από διοργανώσεις τους μέχρι νεωτέρας.

Το ποδόσφαιρο είναι ενωμένο και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία. Και οι δύο Πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων» .

Με βάση την ανακοίνωση τους ισχύουν τα εξής. Η Λειψία προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και η Πολωνία παίρνει στα χαρτιά το παιχνίδι με τη Ρωσία, οπότε θα διεκδικήσει με τον νικητή του Τσεχία – Σουηδία, ένα εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter