Επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα έπειτα από 40 χρόνια – Η ανάρτηση Μόντι στα ελληνικά

Επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα έπειτα από 40 χρόνια – Η ανάρτηση Μόντι στα ελληνικά

Τέσσερις δεκαετίες μετά την τελευταία επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Ελλάδα και τη συνάντηση Ανδρέα Παπανδρέου – Ίντιρα Γκάντι, ο Ναρέντρα Μόντι θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το 1983, ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου είχε προσκαλέσει την Ινδή ομόλογό του στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας των έξι». Πλέον, τα δεδομένα είναι διαφορετικά με τον Μόντι να μεταβαίνει στην Ελλάδα λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη σύνοδο των BRICS, με την ελληνική κυβέρνηση να διατηρεί υψηλές επενδυτικές προσδοκίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ινδικό δίκτυο Wion ότι η επίσκεψη Μοντι «θα φέρει μία νέα δυναμική στις διμερείς σχέσεις. Ελλάδα και Ινδία μπορούν να ξεκινήσουν μια αμοιβαία επωφελή στρατηγική εταιρική σχέση: «Για τον σκοπό αυτόν οι θαλάσσιες υποδομές στην Ελλάδα, όπως το λιμάνι του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης όσον αφορά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, μπορούν να γίνουν η πύλη της Ινδίας προς την Ευρώπη».

Η πτήση του Ναρέντρα Μόντι προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρωί της Παρασκευής, με τον Ινδό πρωθυπουργό να κάνει tweet στα ελληνικά. «Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την ινδική κοινότητα», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter