Fast track διερευνητική εντολή για τον Μητσοτάκη (Video)

Fast track διερευνητική εντολή για τον Μητσοτάκη (Video)

Αποφασισμένος να επιστρέψει το απόγευμα της Δευτέρας τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας πως θα τρέξει ταχύτατα τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει δεύτερη προσφυγή στις κάλπες.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τον στόχο των γαλάζιων να είναι η διεξαγωγή δεύτερων εκλογών, ακόμα και την 25η Ιουνίου.

«Σας κάλεσα και συναντιόμαστε για να σας παράσχω τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για να παραλάβει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σημειώνεται πως μετά τον Κυρ. Μητσοτάκη, την εντολή αναμένεται να λάβει ο Αλέξης Τσίπρας, με την δυνατότητα να την κρατήσει για τρεις ημέρες, και ακολούθως η εντολή θα βρεθεί στα χέρια του Νίκου Ανδρουλάκη, πριν επιστρέψει στην Κ. Σακελλαροπούλου για τη δρομολόγηση των εξελίξεων.

Σε κάθε περίπτωση, έπειτα από τις παραπάνω διαδικασίες, η Βουλή αναμένεται να συνέλθει την επόμενη εβδομάδα, ενώ μετά από τις τυπικές διαδικασίες της εκλογής προεδρείου, αντιπροέδρων, γραμματέων και κοσμητόρων, θα ακολουθήσει η διάλυσή της και η νέα προεκλογική περίοδος, που θα κρατήσει το λιγότερο 22 ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter