Επιστροφή στο 2012

Επιστροφή στο 2012

Φαίνεται ότι η ρήση «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα» δεν ισχύει στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Γιατί η 70χρονη γυναίκα με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα η οποία μηνύθηκε για κλοπή από τα σουπερμάρκετ Lidl για 40 ευρώ μας επιστρέφει βίαια στο μνημονιακό έτος 2012.

Οταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν και διαχειρίστηκαν άθλια τη μεγαλύτερη μεταπολιτευτικά οικονομική κρίση. Με τους χιλιάδες πολίτες να ψάχνουν καθημερινά να κατευνάσουν την πείνα τους στους σκουπιδοτενεκέδες των μεγάλων πόλεων και τις κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου να κοιτούν αδιάφορα υπεραμυνόμενες τις μνημονιακές επιλογές τους.

Και ερχόμαστε στο 2022, με τον επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα να κάνει λόγο για επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα για να αντιμετωπίσουμε το δημόσιο χρέος, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της περιόδου πριν από το πρώτο μνημόνιο. Τον Γιάννη Δραγασάκη να δηλώνει ότι βρισκόμαστε σε πορτοκαλί ζώνη με τον κίνδυνο νέων μνημονίων να παραμένει ενεργός. Και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμμένει σε ξεπερασμένα νεοφιλελεύθερα δόγματα.

Με μια κυβέρνηση που κατάφερε μέσα σε ελάχιστους μήνες από την αναρρίχησή της στην εξουσία να γυρίσει αρνητικά τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που είχαν επιτευχθεί μετά την έξοδο από τα μνημόνια, με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό να εξαντλούν τα νοικοκυριά, τα κοινωνικά φαινόμενα του 2012 άρχισαν και πάλι να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας.

Με μια δεξιά κυβέρνηση και πάλι στην εξουσία, μόνο μέλημα της οποίας είναι η παράδοση των κοινωνικών κρατικών δομών στους ιδιώτες, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.

Και δυστυχώς, αν και δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία, η ίδια ιστορία δεν επανέρχεται ως φάρσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter