Επίθεση με βιτριόλι – Η δήλωση της Ιωάννας: «Η στάση της δικαιοσύνης μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά»

Επίθεση με βιτριόλι – Η δήλωση της Ιωάννας: «Η στάση της δικαιοσύνης μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά»

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την απόφαση-καταπέλτη του εισαγγελέα για την ενοχή της 36χρονης κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκανε η 35χρονη Ιωάννα.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την μέχρι σήμερα στάση της ελληνικής δικαιοσύνης η οποία μου δίνει πολύ κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας λέγοντας: «Ο κύριος εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τη κατηγορούμενη. Προφανώς πρότεινε ότι μιλάμε για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας για πάρα πολλούς λόγους τους οποίους ανέλυσε έναν προς έναν. Εδώ ανοίγω μια παρένθεση γιατί ακούω πολλούς και συναδέλφους να κάνουν σχόλια και κρίση για το τι αδίκημα είναι χωρίς να ξέρουν την δικογραφία. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της όπως κατηγορείται. Εγώ τελείωσα με την αγόρευσή μου. Αυτό που είπα είναι ότι και 15 χρόνια που είναι η μέγιστη των ποινών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την κατηγορουμένη που σημαίνει ότι σε πέντε με πεντέμισι χρόνια θα βγει εκτός των φυλακών, αυτό όμως που θα της είναι ισόβια είναι ότι η Ιωάννα θα είναι ένα σύμβολο αγωνίστριας δίνοντας κουράγιο σε πάρα πολλούς ανθρώπους από την στάση ότι δεν πρέπει ποτέ και για τίποτα να το βάζουμε κάτω. Ό, τι και να μας συμβεί. αυτή θα είναι η μεγαλύτερη καταδίκη για την κατηγορουμένη.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter