Επίθεση Βαρουφάκη κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μήνυμα τάγματος Αζόφ

Επίθεση Βαρουφάκη κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μήνυμα τάγματος Αζόφ

Οι εξελίξεις με το βιντεοσκοπημένο μήνυμα μέλους του τάγματος Αζόφ προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή ΜέΡΑ25 Γιώργου Λογιάδη, που αποχώρησε ενώ το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζει απαράδεκτο και καταδικαστέο αυτό που συνέβη στη Βουλή, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον πρόεδρο της Βουλής και στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου μόλις έγινε αντιληπτό, ανακοίνωσε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στο πλαίσιο του διαγγέλματος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή. Οπως σημείωσε , την Πέμπτη (7.4.2022), μετά το διάγγελμα Ζελένσκι, «το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ! Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα».

Το ΜέΡΑ25 είχε αποφασίσει ότι θα εκπροσωπηθεί συμβολικά με έναν βουλευτή, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του προέδρου της Ουκρανίας στο Κοινοβούλιο. Θυμίζουμε ότι αν και διαφωνούσε με τη διαδικασία που ακολουθείται, μετατρέποντας το Κοινοβούλιο, το ΜέΡΑ25 είχε επιλέξει να έχει παρουσία. Κι αυτό γιατί, όπως σημειωνόταν σε ρεπορτάζ του documentonews.gr, με βάση την επιστολή Βαρουφάκη (4.04.2022 ) προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, το ΜέΡΑ25 επεδίωξε έστω με την παρουσία ενός βουλευτή του, να εκφράσει συμβολικά την στήριξη λαών «που δέχονται βάρβαρη εισβολή», ανεξαρτήτως πώς το ΜέΡΑ25 αξιολογεί τους ηγέτες τους. Όμως, οι εξελίξεις με το βιντεοσκοπημένο μήνυμα μελών του Αζόφ προκάλεσαν την αντίδραση του ΜέΡΑ25 που χαρακτηρίζει απαράδεκτο και καταδικαστέο αυτό που συνέβη στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter