Επιτροπή Δεοντολογίας: Ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας για τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Επιτροπή Δεοντολογίας: Ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας για τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών του μορφώματος «Σπαρτιάτες» εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Πλέον, η υπόθεση μεταφέρεται στην Ολομέλεια, όπου θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Μετά τη σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, -όπου αναμένεται να ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας- οι 11 βουλευτές θα περάσουν το κατώφλι του Αρείου Πάγου για να καταθέσουν ανωμοτί. Και οι 11 τοποθετήθηκαν ενώπιον της Βουλής με την πλειοψηφία να συμφωνεί για την άρση της ασυλίας τους. Η συνεδρίαση στην Ολομέλεια θα γίνει την άλλη Πέμπτη.

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, με τους βουλευτές καλούνται να καταθέσουν ως ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος λόγω της κρυφής ηγεσίας που ασκεί ο Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή.

Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή η δικογραφία για τους 11 «Σπαρτιάτες»

Ανακοίνωση των «Σπαρτιατών»

«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία συνιστά ιστορική κατάκτηση των ευρωπαϊκών λαών. Σήμερα η άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας των Βουλευτών των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», προφανώς εντάσσεται στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή να αποτελέσει ένα εργαλείο για την επίτευξη ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου πάταξης κάθε πατριωτικής φωνής και εθνικής συνείδησης. Η σύγχρονη δημοκρατία έχει ανάγκη από την ασφάλεια της διαφάνειας και ανανέωσης. Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε προς υποστήριξη των αμερόληπτων θέσεών της», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter