Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης – Άφησε σκόπιμα μωρά να πεθάνουν

Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης – Άφησε σκόπιμα μωρά να πεθάνουν

Ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Τετάρτη το Ισραήλ ως «τρομοκρατικό κράτος» και ότι εφαρμόζει στρατηγική για την εξάλειψη του πληθυσμού της Γάζας, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ομιλίας στην οποία υποσχέθηκε να παραπέμψει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες του Ισραήλ σε δίκη σε διεθνή δικαστήρια.

Υποστήριξη από τη Δύση

Υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ «λαμβάνει την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ και της Δύσης» προκειμένου να «διαπράξει εγκλήματα πολέμου», ο Ερντογάν είπε στο τουρκικό κοινοβούλιο ότι «η ισραηλινή κυβέρνηση διαπράττει συνεχώς εγκλήματα πολέμου τις τελευταίες 40 ημέρες, βομβαρδίζει νοσοκομεία , δρόμους και τζαμιά, και στοχεύουν σε όλα αυτά τα μέρη σκόπιμα, εφαρμόζοντας μια στρατηγική ολοκληρωτικής καταστροφής μιας πόλης και των ανθρώπων της».

Οι διπλωματικοί δεσμοί του Ισραήλ με την Τουρκία, που μόλις πρόσφατα αποκαταστάθηκαν, έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από τις 7 Οκτωβρίου. «Θα ήθελα να μιλήσω πολύ ωμά. Το Ισραήλ είναι ένα τρομοκρατικό κράτος», είπε ο Ερντογάν, καταχειροκροτούμενος. «Θεωρούν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, αλλά η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τη συλλογική ψήφο στην Παλαιστίνη, και αφού κέρδισαν τις εκλογές, κατέλαβαν και σφετερίστηκαν τα δικαιώματά τους. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν αρπάξει αυτά τα δικαιώματα».

Η Χαμάς κέρδισε τις τελευταίες παλαιστινιακές εκλογές το 2006 με μικρή διαφορά. Δεν κέρδισε την πλειοψηφία και σχημάτισε κυβέρνηση ενότητας με τη Φατάχ για αρκετούς μήνες, προτού εκδιώξει τη Φατάχ από τη Λωρίδα της Γάζας και καταλάβει την επικράτεια.

Άμαχοι στο στόχαστρο

Ο Ερντογάν έστρεψε την προσοχή του στον απολογισμό των νεκρών που ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα, το οποίο ισχυρίζεται ότι πάνω από 11.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο.

«Τα δύο τρίτα από τους 12.000 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα είναι γυναίκες και παιδιά», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος ενώ συμπλήρωσε ότι: «Το Ισραήλ πραγματοποιεί την πιο αποτρόπαια επίθεση κατά γυναικών και παιδιών σε όλη την ιστορία».

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας: «Ακόμη και ο πόλεμος έχει όρια και όρια και ηθική. Ο πρώτος κανόνας του πολέμου είναι να μην βλάπτουμε γυναίκες, παιδιά και ιατρικούς ασθενείς», πρόσθεσε, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι άφησε σκόπιμα τα μωρά να πεθάνουν χωρίς φαγητό ή καύσιμα.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: «Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας, τον διαγράψαμε»

Νέα «πυρά» Ερντογάν: «Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ – Νετανιάχου έρχεται το τέλος σου»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter