Ερντογάν: Το Ισραήλ πρέπει «να τερματίσει αμέσως τις επιχειρήσεις που ισοδυναμούν με γενοκτονία»

Ερντογάν: Το Ισραήλ πρέπει «να τερματίσει αμέσως τις επιχειρήσεις που ισοδυναμούν με γενοκτονία»

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του στη Γάζα, οι οποίες, όπως είπε, ισοδυναμούσαν με «γενοκτονία», και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει για κατάπαυση του πυρός.

Σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, ο Ερντογάν είπε ότι η περιοχή χρειάζεται να σωθεί από τη «φρενίτιδα της τρέλας» που υποστηρίζεται από δυτικές δυνάμεις και Μέσα ενημέρωσης.
«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς την ισραηλινή ηγεσία να μην επεκτείνει ποτέ το εύρος των επιθέσεων της εναντίον αμάχων και να τερματίσει αμέσως τις επιχειρήσεις της που ισοδυναμούν με γενοκτονία», έγραψε.

Ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε σε δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τους πολίτες της περιοχής ανεξαρτήτως θρησκεύματος: «Πιστεύουμε ότι η περιοχή μας θα επιτύχει μόνιμη σταθερότητα με τη δημιουργία νέων μηχανισμών που θα εγγυώνται την ασφάλεια των Μουσουλμάνων, των Εβραίων, των Χριστιανών και όλων όσων ζουν σε αυτά τα εδάφη».

Παράλληλα, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η χώρα του θα πρέπει να θεωρείται μια δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που της αναλογεί για να αποτρέψει να χυθεί άλλο αθώο αίμα, να αποτρέψει άλλες ανθρωπιστικές τραγωδίες και να επιλύσει τις συγκρούσεις στην Παλαιστίνη προτού φτάσουν σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter