Ερωτήματα για την «αιφνιδιαστική» συνάντηση Μητσοτάκη με Ζελένσκι – Πέπλο μυστηρίου και μηνύματα

Ερωτήματα για την «αιφνιδιαστική» συνάντηση Μητσοτάκη με Ζελένσκι – Πέπλο μυστηρίου και μηνύματα

Πολλά ερωτήματα εγείρει η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία, λίγες ώρες πριν το συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι. Επίσημα, κυβερνητικά στελέχη δεν επιβεβαιώνουν τη συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη-Ζελένσκι, διευρύνοντας την αίσθηση μυστικότητας που επικρατεί.

Μάλιστα, η επίσκεψη του πρωθυπουργό γίνεται στον απόηχο της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Όλαφ Σολτς, σχετικά με χερσαία αποστολή ΝΑΤΟϊκών χερσαίων δυνάμεων που επιθυμεί ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Θα σταθούμε δίπλα τους όσο χρειαστεί»

Στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, εκείνη τη μέρα, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό που συνεχίζει να μάχεται κατά των ρωσικών δυνάμεων. Παράλληλα, χαρακτήρισε «γενναίο» τον ουκρανικό λαό, προσθέτοντας ότι «θα σταθούμε δίπλα τους για όσο χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάϊο του 2022 ο Σολτς είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα είχε συμφωνήσει να παραδώσει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δέχεται ομαδικά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνεχίζει τις εκκλήσεις προς της χώρες της Δύσης για παράδοση περισσότερων και πιο γρήγορων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Αχαρνές: Παραλίγο «νέα Τέμπη» τα Χριστούγεννα με δύο τρένα στην ίδια γραμμή – Πώς τα «ουρλιαχτά» πρόλαβαν την τραγωδία

Έγκλημα Τεμπών: Αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες

Η νέα γκάφα του Μητσοτάκη στο σούπερ μάρκετ – Τι πρότεινε σε συνταξιούχο (Video)

Νέο αλαλούμ με «σφραγίδα» Μητσοτάκη: Έφεραν τα ηλεκτρικά λεωφορεία αλλά… λείπουν οι φορτιστές

Βουλή: «Βροχή» οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter