Έγκλημα Τεμπών: Αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες

Έγκλημα Τεμπών: Αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες

Να βγει από το κάδρο της ευθύνης και να ξεπλύνει με κάθε τρόπο τις πολιτικές ευθύνες πίσω από το έγκλημα των Τεμπών, επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, στον φιλοκυβερνητικό Τύπο διαρρέουν καταθέσεις στην προσπάθεια να μεταθέσουν την ευθύνη για το μπάζωμα στην… Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

«Αστυνομία και Πυροσβεστική αποφάσισαν την απομάκρυνση των κατεστραμμένων βαγονιών και τη διαμόρφωση με σκαπτικά μηχανήματα του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις που έδωσαν στα τέλη Ιανουαρίου 2024 στον πταισματοδίκη Λάρισας οι χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων και από όσα δήλωσαν (υπό τον όρο της ανωνυμίας) στην “Κ” αξιωματούχοι με γνώση του θέματος» γράφει σήμερα και προβάλλει στην πρώτη σελίδα της η Καθημερινή.

Απορίας άξιο είναι πώς κανείς μπορεί να πάρει κάτι τέτοιο ως δεδομένο χωρίς να θέσει ορισμένα βασικά ερωτήματα που αναγκαστικά το ανατρέπουν.

  • Πώς μπορεί ένα θεωρητικά σύγχρονο κράτος να «επιτρέπει» χωρίς έλεγχο την εξαφάνιση των βασικών στοιχείων σε ένα πολύνεκρο δυστύχημα μέσα από ένα μπάζωμα και τσιμέντωμα;
  • Πώς δεν υπάρχει κεντρική εντολή όταν ο νυν υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος στις 7 Μαρτίου εμφάνιζε ως κυβερνητική… επιτυχία την άρον άρον αποκατάσταση της περιοχής;
    Συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου 2023 ο κ. Τριαντόπουλος λέει στον ΣΚΑΪ ότι «το κομμάτι το επιχειρησιακό που τρέξαμε εκείνες τις ημέρες ήταν […] να προχωρήσει γρήγορα όλη η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης της περιοχής».
  • Δηλαδή, με… απόφαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής η κυβέρνηση –που υποτίθεται δεν συμμετέχει- δίνει με επείγουσες διαδικασίες το ποσό των 650.000 ευρώ για να γίνει η αποκατάσταση-μπάζωμα-τσιμέντωμα χωρίς να ξέρει γιατί τα δίνει! Δηλαδή παρουσιάζεται μία κυβέρνηση σε ρόλο… θεατή. Και όλα αυτά την ώρα που δεν έχουν καν περισυλλεγεί οι νεκροί, όλα τα αντικείμενα και όλα τα αναγκαία στοιχεία. Την ίδια ώρα δηλαδή εκταμιεύονται 650 χιλιάδες ευρώ χωρίς εντολή ανωτέρων!
  • Και ο Ευάγγελος Φαλάρας, Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διαψεύδει ότι η Πυροσβεστική είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στο τσιμέντωμα.
  • Επίσης όλα γίνονται και οι αρμόδιοι υπουργοί αγνοούν πως με τον τρόπο αυτό εξαφανίζει σημαντικά στοιχεία ενός τραγικού δυστυχήματος. Του εγκλήματος των Τεμπών.
  • Τότε έλεγαν πως έγιναν με την βοήθεια της πυροσβεστικής και των ιδιωτών (σε ένα από τα δυο βίντεο). Τώρα αλλάζει το αφήγημα και εισέρχεται στο πλάνο και η Αστυνομία για να αποφευχθούν οι πολιτικές ευθύνες και όσοι έδωσαν την εντολή για την οποία υπερηφανευόταν ο κ. Τριαντόπουλος χωρίς να υποψιαζόταν τότε ότι παραδεχόταν την πλήρη πολιτική ευθύνη.

Είναι καλή η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των Μέσων Ενημέρωσης που τη στηρίζουν να κάνει διάχυση των ευθυνών, να βγει από το «κάδρο», θυμίζοντας δυστυχώς ελληνική κωμωδία και την ιστορία της Γιαδικιάρογλου.

Μόνον που το Έγκλημα των Τεμπών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με τόση ελαφρότητα απλά και μόνον για να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Το χρονικό του τσιμεντώματος και το πινγκ πονγκ των ευθυνών

Τέμπη: Συγκλονιστική ανάρτηση του αδερφού του Βάιου Βλάχου – «Ήξεραν για νεκρούς και αγνοούμενους αλλά έδωσαν εντολή να καθαριστεί ο χώρος»

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Μετωπική Δοξιάδη σε Μαρκόπουλο

Προκαλεί ο Άδωνης για Τέμπη: Αν έγινε έκρηξη παράνομου υλικού, θα ήταν «καλό για την κυβέρνηση»

Τέμπη: Αντί GPS για τρένα είχαν τοποθετήσει σύστημα που βάζουν ντελιβεράδες – Εντόπιζε τη θέση τους «κατά προσέγγιση»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter