Αποκλειστικό Τέμπη – Διαψεύδει Τριαντόπουλο ο συντονιστής της Πυροσβεστικής: «Δεν έχω συμμετοχή στο μπάζωμα – Ούτε οι γιατροί ήξεραν γιατί προκλήθηκαν τα εγκαύματα»

Αποκλειστικό Τέμπη – Διαψεύδει Τριαντόπουλο ο συντονιστής της Πυροσβεστικής: «Δεν έχω συμμετοχή στο μπάζωμα – Ούτε οι γιατροί ήξεραν γιατί προκλήθηκαν τα εγκαύματα»

Την πικρία του για όσα δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Χρήστος Τριαντόπουλος -ο οποίος απέδωσε στην Πυροσβεστική την ευθύνη για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών- εξέφρασε στο documentonews.gr ο Ευάγγελος Φαλάρας, Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διαψεύδοντας ότι η Πυροσβεστική είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στο τσιμέντωμα, ενώ ξεκαθαρίζει πως τα απροσδιόριστα εγκαύματα των πυροσβεστών δεν προκλήθηκαν από τα υγρά ψύξης που υπήρχαν στα τρένα.

Αφού γνωστοποιήσαμε στον κ. Φαλάρα τα λεγόμενα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στην Ολομέλεια της Βουλής, εκείνος περιέγραψε πώς η ανάγκη της επιχείρησης απεγκλωβισμού τον οδήγησε να ζητήσει την αρωγή γερανών λόγω του όγκου και του βάρους των βαγονιών και των λαμαρίνων.

«Εγώ ζήτησα να έρθουν οι γερανοί για να σηκωθούν τα βάρη και στο πλαίσιο αυτής της δράσης, οι γερανοί -για λόγους στατικότητας του πεδίου- ζήτησαν να έρθουν σταθερά αντικείμενα, κροκάλες και ψηφίδες, προκειμένου να πατήσουν σε στέρεο έδαφος, επειδή αυτό μετατοπιζόταν όσο σηκώνονταν τα βαγόνια» ανέφερε αρχικά ο κ. Φαλάρας και πρόσθεσε:

«Η διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι να σηκωθούν και τα βαγόνια της επιβατικής που είχαν τις λαμαρίνες. Όταν σηκώθηκαν και οι τελευταίες λαμαρίνες και ελέγξαμε πως δεν υπήρχε άλλος νεκρός στο πεδίο, συνεχίσαμε να μένουμε στο σημείο έως ότου φύγαμε την Παρασκευή».

«Οπότε, εσείς ως συντονιστής της Πυροσβεστικής και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) δεν είχατε συμμετοχή στη μετέπειτα εκχωμάτωση και το μπάζωμα του πεδίου;» ρωτήσαμε κ. Φαλάρα, ο οποίος απάντησε:

«Όχι. Εγώ, δεν ζήτησα εκχωμάτωση, ζήτησα από το ΣΟΠΠ να μου φέρουν τον εξοπλισμό για να μου δώσει την ευχέρεια να ελέγξω και να εντοπίσω νεκρούς και ζωντανούς. Για τις μετέπειτα παρεμβάσεις, εγώ την Παρασκευή που έφυγα είχαμε ελέγξει ακόμα και αν υπήρχε κάτι κάτω από τις λαμαρίνες, οι οποίες ήταν πολύ κοντά στο τούνελ. Ήταν, δηλαδή, το τελευταίο σημείο και είχαν “φύγει” και τα βαγόνια που δεν είχαν εμπλοκή στη σύγκρουση».

«Έχω πικρία αν λέει ότι δεν έκανα καλά τη δουλειά μου»

Σε εκείνο το σημείο ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας δεν έκρυψε την πικρία του για τα λόγια του υφυπουργού. «Μου δημιουργεί πικρία αν είναι μομφή προς το πρόσωπό μου ότι δεν έκανα καλά τη δουλειά μου», ήταν η αρχική απάντηση για τα λεγόμενα του κ. Τριαντόπουλου, συμπληρώνοντας πως όλοι οι πυροσβέστες έκαναν από την πρώτη στιγμή τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Αν ήταν υγρά μπαταρίας θα καιγόταν και το ύφασμα»

Ως προς τα ύποπτα εγκαύματα που υπέστησαν πυροσβέστες που επιχείρησαν στα Τέμπη, ο κ. Φαλάρας ξεκαθάρισε πως δεν επρόκειτο για αποτέλεσμα που σχετίζεται με τα υγρά μπαταρίας.

«Εγώ ήμουν δίπλα στους συναδέλφους (που έπαθαν τα εγκαύματα) και είχα πάθει κάποιους ερεθισμούς και το θεώρησα ότι ήταν μετά από επαφή με κάποιο αντικείμενο. Όταν οι συνάδελφοι μου είπαν ότι έχουν εγκαύματα και ακολουθήσαμε τη διαδικασία να τους πάμε στο Θριάσιο, τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό που κι εγώ νόμιζα ότι ήταν κάτι που προκλήθηκε από την τριβή, ήταν κάτι που δεν μπορώ να προσδιορίσω και θα ήθελα να το γνωρίζω για να προφυλάξω τους συναδέλφους» επισήμανε και κατέληξε λέγοντας:

«Αν ήταν υγρά μπαταρίας θα καιγόταν και το ύφασμα. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που δεν επηρεάζει το ύφασμα και επηρεάζει το δέρμα. Αυτό χρειάζεται ειδική γνώση για να σας το απαντήσω εγώ. Ούτε οι γιατροί που τους ρωτήσαμε δεν μπορούσαν να το απαντήσουν. Εγώ δεν είμαι γιατρός, ούτε χημικός».

Δείτε επίσης: 

Ο Τριαντόπουλος «δίνει» την Πυροσβεστική για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών

Τον… έδωσε ο Πλεύρης

Τέμπη: Ο Τριαντόπουλος ομολογεί το μπάζωμα λίγες ημέρες μετά το έγκλημα – Δύο βίντεο

Τέμπη: Ποιον καλύπτετε κύριε Αγοραστέ για το μπάζωμα; Εσάς ή κάποιον άλλον;

Δημόσιο ερώτημα στον Τριαντόπουλο για το μπάζωμα στα Τέμπη – «Αν δεν απαντήσεις, επιβεβαιώνεις την καταγγελία»

Έγκλημα Τέμπη: Η κατάθεση που καίει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Ο μάρτυρας που απέκλεισαν από την Εξεταστική

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter