Έρχεται στην Ελλάδα για συζητήσεις με την ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Έρχεται στην Ελλάδα για συζητήσεις με την ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Η ΑΕΚ φέρνει αύριο στην Αθήνα τον 48χρονο Αργεντινό προπονητή Ματίας Αλμέιδα, προκειμένου να έχουν συζητήσεις για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Η Ενωση έχει μιλήσει πάντως και με άλλους τέσσερις προπονητές και μέσα στον Μάιο θα ληφθεί η απόφαση για τον εκλεκτό της.

Από την ΑΕΚ για το θέμα του προπονητή λένε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απόφαση. Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει και κανένα φαβορί ή… αουτσάιντερ για τον πάγκο της ομάδας. Η ΑΕΚ βρίσκεται στο στάδιο της κατάρτισης της τελικής λίστας των υποψηφίων. Εχει ήδη κάνει συναντήσεις, και συνεντεύξεις με συγκεκριμένους υποψήφιους προκειμένου να προχωρήσει στην τελική της επιλογή. Εχουν υπάρξει τέσσερις επαφές που έχουν ολοκληρωθεί σε επίπεδο τελικής συζητήσεις εδώ και στο εξωτερικό. Απομένει ακόμα μία τουλάχιστον επαφή μέχρι να υπάρξει η τελική απόφαση».

Ο Αλμέιδα έχει δουλέψει σε τέσσερις ομάδες μεταξύ των οποίων η μεγάλη Ρίβερ Πλέιτ και η Μπάνφιλντ. Από το 2015 έως το 2018 εργάστηκε στο Μεξικό και τη Γουαδαλαχάρα και από το 2018 στους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.

Το 2012 ανέβασε τη Ρίβερ Πλέιτ στην πρώτη κατηγορία, όπως και την Μπάνφιλντ το 2014. Στο Μεξικό είχε σημαντικές επιτυχίες. Το 2017 κατέκτησε την Κλαουσούρα, ενώ πήρε την Απερτούρα του 2015 και την Κλαουσούρα του 2017 στο Copa Mexico. To 2016 πήρε το Σούπερ Κόπα, ενώ το 2018 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής έχοντας και προσωπικούς τίτλους. Το 2017 αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στην Κλαουσούρα, ενώ το 2018 αναδείχθηκε κορυφαίος τεχνικός από την CONCACAF.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στις Ρίβερ Πλέιτ, Σεβίλη, Λάτσιο, Πάρμα, Ιντερ, Μπρέσια, Κίλμες, Λιν και Φένιξ. Με τη Ρίβερ κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και ένα Λιμπερταδόρες. Πήρε νταμπλ στην Ιταλία με τη Λάτσιο το 2000 και Κύπελλο με Σούπερ Καπ το 1998. Κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και Σούπερ Καπ Ευρώπης το 1999. Με την Πάρμα κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας το 2002, ενώ με την Εθνική Αργεντινής πήρε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter