Έτοιμα τα τρακτέρ για Αθήνα παρά το «μπλόκο» Χρυσοχοΐδη – «Εμείς θα κατεβούμε» απαντάνε οι αγρότες

Έτοιμα τα τρακτέρ για Αθήνα παρά το «μπλόκο» Χρυσοχοΐδη – «Εμείς θα κατεβούμε» απαντάνε οι αγρότες

«Μπλόκο» στο να κατέβουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα έβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συνάντησή τους, και τους πρότεινε να κατεβούν με λεωφορεία και ΙΧ. Ωστόσο, οι ίδιοι κρατάνε ζεστές τις μηχανές των τρακτέρ καθώς είναι διατεθειμένοι να παρακάμψουν την οδηγία και διεμήνυσαν ότι την Τρίτη, όπως έχει αποφασιστεί, θα κατέβουν στην Αθήνα και με τα τρακτέρ.

«Εμείς θα κατεβούμε»

«Ενημερώσαμε τον υπουργό για τη νέα απόφαση όλων των μπλόκων να πραγματοποιήσουμε ένα συλλαλητήριο στην Αθήνα και με τρακτέρ και με λεωφορεία ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα που δεν έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση και γι’ αυτό συνεχίζουμε αυτή την κινητοποίηση και είμαστε ακόμα στον δρόμο. Η απάντηση που πήραμε σε πρώτη φάση είναι αρνητική σε σχέση με τα τρακτέρ στην Αθήνα για την κάθοδο. Όμως πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έγιναν αντίστοιχες κινητοποιήσεις το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας», ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Ρίζος Μαρούδας, εκπρόσωπος του μπλόκου της Λάρισας.

«Εμείς σήμερα δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε στη Νίκαια την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε και τον λαό της πρωτεύουσας όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη, γιατί η δική μας η νίκη θα είναι και νίκη του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του. Δεν ξέρουμε ποια είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, είναι η μόνη εφικτή λύση για όλους. Ήδη έχουμε μαζέψει ικανοποιητικό αριθμό τρακτέρ και θα μαζέψουμε και άλλα. Έχουμε πολλά μπλόκα και τρακτέρ και θα δούμε τον τρόπο που θα συμμετέχουν όλες οι περιοχές. Αυτή είναι η απόφασή μας», πρόσθεσε.

Συλλαλητήρια και κλειστοί δρόμοι

Παράλληλα, οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται, ενώ πραγματοποιούνται συνελεύσεις στα μπλόκα για να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις επόμενες ενέργειές τους και την κάθοδο στην Αθήνα.

Νέο αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Αγιά της Λάρισας, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μακεδονίας προχώρησαν στον αποκλεισμό του τελωνείου της «Νίκης» στη Φλώρινα στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, για όλα τα φορτηγά μέχρι τις 3 μ.μ.

Στην Αγιά, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης της Π.Ε. Λάρισας. Οι αγρότες της περιοχής επισημαίνουν ότι στο πλαίσιο των αιτημάτων της συγκέντρωσης πέραν των κεντρικών αιτημάτων για μείωση του κόστους παραγωγής κ.α. περιλαμβάνουν το θέμα των αποζημιώσεων των μηλοπαραγωγών της περιοχής από τον Daniel, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ σε ό,τι αφορά στις καστανοκαλλιέργειες, την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελληνοποιήσεων μήλων από άλλες χώρες κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε στη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ομόφυλα ζευγάρια: Βαθιές πληγές για την κυβέρνηση – «Σπάει» η βιτρίνα παντοδυναμίας Μητσοτάκη

Οι 13 Αρεοπαγίτες που ύψωσαν «τείχος» προστασίας για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Επιζήσας στην Εξεταστική: «Δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας για το πώς δύο τρένα μπαίνουν σε αντίθετη γραμμή»

Αύγουστος Κορτώ: «Marry me» – Η πρόταση γάμου στον σύντροφό του (Photo)

Γιώργος Καπουτζίδης: «Η αγάπη βγαίνει από την καρδιά και η καρδιά δεν έχει γεννητικά όργανα» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter