Έτοιμη για νέες συνομιλίες με την Ουκρανία δηλώνει η Μόσχα – Λαβρόφ: «Ο Γ΄ Παγκόσμιος μπορεί να είναι πυρηνικός»

Έτοιμη για νέες συνομιλίες με την Ουκρανία δηλώνει η Μόσχα – Λαβρόφ: «Ο Γ΄ Παγκόσμιος μπορεί να είναι πυρηνικός»

Έτοιμη για ένα δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία είναι οι Ρώσοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αλλά και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες και πρόσθεσε πως διαμορφώνει μια σκληρή, μελετημένη και σαφή απάντηση ενάντια στα μέτρα που της επιβάλλονται στις δυτικές χώρες για να υπονομεύσουν τη ρωσική οικονομία.

Λαβρόφ: Ο  Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να πυρηνικός και καταστροφικός

Την ίδια στιγμή, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε και εκείνος από την πλευρά του πως η Μόσχα είναι έτοιμη για ένα δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στο Aljazeera είπε πως «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να είναι πυρηνικός και καταστροφικός» και πως ο  «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ (Τζο) Μπάιντεν είναι ένας έμπειρος άνθρωπος και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η μόνη εναλλακτική στις κυρώσεις… είναι ο παγκόσμιος πόλεμος».

Για τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, είπε: «Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, στοχεύει στον αφοπλισμό της Ουκρανίας. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter